Delft – BMT 0-2 29 apr 2018

Inhalen op een dag in de voorjaarsvakantie staat altijd garant voor afwezigheid. Zo ook vandaag. Souhail El Bojaddaini en Levie Schut moesten het BMT-uitje aan zich voorbij laten gaan. Gelukkig kon er een beroep worden gedaan op een aantal mensen uit de reserve hoofdmacht, waarvan een zelfs uit de reserve-reserve hoofdmacht, Henri Paradja normaal spelend in het derde elftal.

BMT, nog in de race voor de nacompetitie, begon gedreven met het vastzetten van de Delftse opbouw en kwam daarbij tot een aantal ongevaarlijke speldenprikjes. Delft daarentegen kreeg een uitgelezen kans om de score te openen maar Issam Khamkhami was niet bij machte om de pass van Dogukan Kulup een succesvol vervolg te geven. Zijn schot verdween naast het doel.

Dat was jammer, want de verdedigende stellingen van Delft kwamen steeds meer onder vuur te liggen. Na twintig minuten kreeg BMT een vrije trap op zo’n twintig meter van het doel van Klaas vBalen. Een zingende aluminiumsonate gaf gelukkig aan dat de doelbegrenzing op de hand van Delft was.

Even later bleken grens- en scheidsrechter helaas niet op de hand van Delft. Een uiterste sliding van Terence Olbina liet de bal klutsen tegen de hand van een BMT-er, die hier duidelijk voordeel van had, waarna zijn collega De Haas simpel de bal binnen kon schieten, 0-1.

Na de rust moest Klaas vB laten zien dat hij vanaf het begin bij de les was. Al in de 46e minuut kwam een voorzet op het hoofd van nummer 2 Suarez, die zo ongeveer een meter voor hem stond. Met een flitsende voetreactie hield hij de bal uit het doel.

Zo af en toe kwam Delft ook nog wel in de buurt van de Haagse doelman Balkaya. Een schot van Marwan Khamkhami, ingevallen voor Ritchie vHek die in zijn tweede wedstrijd van de dag met kramp moest afhaken, leek kansrijk maar miste uiteindelijk snelheid en richting om tot succes te komen.

Na een klein kwartier in de tweede helft zeilde een voorzet vanaf de rechterkant tot voorbij de tweede paal waar andermaal De Haas in vrije positie simpel de 0-2 kon binnenkoppen.

In het vervolg moest Klaas vB zich nog een keer strekken om, uit zijn doel gekomen, een wippertje onschadelijk te maken, maar gevaarlijk werden BMT en Delft niet meer.

Zo kon scheidsrechter Van den Hoed na 90 minuten de verder sportieve wedstrijd zonder een kaart te trekken voor een van beide partijen naar het einde fluiten.

 

Atoom