Delft – Den Hoorn 0-2 04 feb 2018

Als je niet beter zou weten hadden op vrijdag en zaterdag op het veld van Delft zomaar de zwemwedstrijden open water gehouden kunnen worden. Wonderlijk was het om te zien dat zondag het water weer had plaatsgemaakt voor een redelijk bespeelbare grasmat. Scheidsrechter Koene was het eens met voorzitter Ries vDam die de speelmat ’s ochtends had goedgekeurd en floot om 14 uur voor de aftrap.

Onder een zonnetje maar met een “dunne” oostenwind zagen de in redelijken getale opgekomen toeschouwers Delft in de 6e minuut dicht bij de openingstreffer. Een vrije trap zeilde van rechts naar links voor het doel langs. Het verraste blijkbaar iedereen want er was niemand die “zijn nek uitstak”. Met Marwan Khamkhami in de ploeg voor de nog geblesseerde Marvin vHek kwam Delft tot verzorgd voetbal en deed niet onder voor zijn opponent. Probleem is echter dat de vorig jaar veel scorende voorhoede in zijn geheel is verdwenen en er nog geen spitsen zijn opgestaan om de aanvallende kar te trekken.

Een beetje circus over en weer op de Delftse achterlijn met balletjes achter het standbeen en zo zorgde uiteindelijk voor een gevaarlijke situatie, maar het afrondende schot ging over het doel.

Na een halfuur kreeg Den Hoorn een vrije trap waarbij de bal via de ribben van Klaas vBalen weer zijn vrijheid zocht. Uiteindelijk kon het projectiel zich niet meer aan de grijpgrage handen van de Delftse doelman onttrekken.

Vlak voor de rust zorgde een iets te late sliding van Rick denToom op zijn oude maatje Tim Steenks, met wie hij een kleine 30 jaar geleden bij Delft zijn eerste voetbalpassen zette, voor een gele kaart. Echt gevaarlijk was het nog niet geweest voor beide doelen, tot de 61e minuut. Regilio Macdonald werd gepasseerd en in een poging de bal alsnog te bereiken kruiste hij achterlangs bij Den Hoorn speler Verkade en tikte hem hierbij aan. Strafschop vond scheidsrechter Koene. Achter de bal Bas Küppers maar die vond op zijn weg Klaas vBalen die zich niet zomaar gewonnen gaf. Onheil afgewend.

Den Hoorn was echter op het spoor gezet dat er misschien meer te halen was dan een gelijkspel. In de 70e minuut leek een schot van de zijkant te worden gestopt door Klaas vB, werd ook geraakt maar vloog via zijn lichaam toch in de touwen, 0-1.

Delft vocht voor wat het waard was maar in de 82e minuut kreeg Tim S. de bal, ondanks verwoede pogingen van een gedreven spelende Dylan Kasius toch voor het doel, waarna de penalty-misser Küppers alsnog simpel met het hoofd kon scoren, 0-2.

Delft drong in de laatste tien minuten nog aan, bracht Thomas Owusu nog in het veld, maar kwam toch niet meer tot scoren. Volgende week een nieuwe kans in de uitwedstrijd tegen Velo.

 

Atoom