Delft – Hoogland 3-6 06 mei 2018

Delft is verwikkeld in een uitgebreide inhaalrace. Niet zozeer qua punten, hoewel die natuurlijk ook mogen worden behaald, maar om de achterstallige wedstrijden af te werken. Feestdagen en vakantieweekends worden daarbij aangesproken. Na vandaag nog een tegen Boshuizen op Hemelvaartsdag en dan zijn we weer “bij”.

Onder leiding van scheidsrechter Westenbroek, vergezeld van twee “officiële” assistenten kon deze zomerse wedstrijd om 14 uur tot leven worden geblazen.

Na 17 minuten volgde een precair moment. Klaas vBalen onderbrak een aanval, waarbij de speler van Hoogland over hem heen viel. De scheidsrechter zag er gelukkig geen onreglementaire actie in. Tegenover de sporadische aanvallende acties van Delft stonden er genoeg van Amersfoortse zijde. In de 25e minuut kreeg Hooglander Struyk de ruimte om het Delftse doel te zoeken. De sliding van Rick denToom was net niet afdoende waarna de bal langs alle uitgestoken ledematen van Klaas vB in het doel vloog, 0-1.

Ondanks uitblijvende druk en balvastheid voorin, bleef de defensie tot de 42e minuut overeind. Op dat moment kon Klaas vB met zijn voeten tot tweemaal redding brengen, maar raakte bij de laatste actie een tegenstander waarna scheidsrechter Westenbroek de bal op de stip legde. Nummer 11 Heus maakte de treffer waar, 0-2.

De aftrap betekende terreinwinst voor de thuisploeg en Delft geraakte daarmee zowaar dicht bij het doel van Hoogland. Een voorzet van Soufyan El Mourabit kon bijna worden ingekopt door Levie Schut maar de landing was niet uit het boekje van een volleerd piloot. Op zijn rug maakte hij een harde touchdown met planeet Aarde.

Vlak voor de rust werd verdediger Koelewijn juist op tijd afgeschoten, waarna hij niet meer te achterhalen was. Een strak schot bracht de ruststand van 0-3 op het scorebord.

Tien minuten na de rust viel de 0-4. Een beetje soft verdedigen liet Hoogland ontsnappen, een voorzet en een verdekte kopbeweging deed de bal in de verre hoek belanden.

Invallers Bob vDriel, Ritchie vHek en Henri Paradja brachten wat meer voetbal in de ploeg en Delft kreeg zijn kansjes. Een snelle actie van Bob vD bracht Souhail El Bojaddaini in schietpositie, maar zijn poging omarmde helaas de lat. Vijf minuten later leek Hoogland zelf Delft aan een doelpunt te helpen met een terugspeelbal, maar net op tijd kon dat cadeautje worden verijdeld.

In de 79e minuut was daar dan toch de Delftse treffer. Een voorzet van Soufyan EM kwam op het hoofd van de hoog springende Thomas Osei Owusu (hij kan het wel, maar weet zo lijkt het, niet altijd dàt hij het kan)en betekende 1-4. Na de aftrap stond Delft nog een beetje “vak-fout” en moest het scorebord onmiddellijk weer aan de gang, 1-5.

Feller bij een duel om de bal, bracht het bezit voor Hoogland. Delft was nog niet terug waarna de overmacht aan Hoogland spelers zorgde voor de 1-6.

Uit een goede steekpass van Ritchie vH op de al sprintende Henri P. viel de 2-6, waarna Dylan Kasius er in de 93e minuut met het hoofd 3-6 van maakte.

Positivo: We hebben een helft verloren en er een gelijkgespeeld.

 

Atoom