Delft – Spartaan ’20 1-1 28 jan 2018

Na een lange winterstop waarin o.a. onder de Spaanse zon de conditie op peil was gehouden was het aan Delft om tegen Spartaan te laten zien dat het daar in ieder geval niet aan zou liggen. Zonder Ben vViersen, opkrabbelend na een longontsteking maar met Marvin vHek, terug na een forse hamstringblessure tijdens het treffen met Boshuisen eerder in okt. 2017.

Scheidsrechter vd Hoed floot de wedstrijd om 14 uur uit de startblokken. Doelman Klaas vBalen liet zien dat hij vanaf het begin bij de les was. Al in de 3e minuut moest hij aan de bak om een lastig afstandsschot onschadelijk te maken.

Een paar klokrondjes later kreeg Delft een enorme mogelijkheid. Souhail El Bojaddaini kreeg een voetje tussen de Rotterdamse opbouw en kon daarmee zomaar op de doelman aflopen. Jammer dat hij met zijn rechterbeen koos voor de rechterhoek. De bal ging uiteindelijk naast het doel.

Er vielen nog wel meer kansen te noteren. Een kopbal van aanvoerder Dylan Kasius ging net over het doel en na twintig minuten had Dogukan Kulup de bal voor het inkoppen na een snelle combinatie tussen Levie Schut en Rick denToom. Hij kon de bal echter niet genoeg snelheid meegeven, waardoor de keeper de bal eenvoudig kon omarmen.

Na 25 minuten trok scheidsrechter vdHoed de eerste kaart van de wedstrijd voor de Rotterdamse nummer twee na zijn tweede harde tackle, dit keer op Souhail B. die gelukkig weer kon worden opgelapt door de Delftse verzorger.

Het doelpunt voor Delft viel in de 35e minuut. Junior Kronstadt ging achter een hoge bal aan waarna hij gelijktijdig met de keeper bij de ”aankomst” arriveerde. Onverschrokken zette hij zijn hoofd tegen de bal waarna deze buiten bereik van een Spartaan tergend langzaam het doel in rolde, 1-0.

Vier minuten later zocht Rick dT bij een corner opnieuw het hoofd van Dylan K, vond het, Dylan kopte, maar een van de Spartaanse doellijnbewakers stond helaas succes in de weg.

De rust had Spartaan blijkbaar goed gedaan. Na een kwartier loste een van de aanvallers een gevaarlijk schot richting Klaas vB. De Delftse doelman kon het keren, maar niet klemmen. De terugspringende bal werd alsnog in het doel gewerkt, 1-1.

Spartaan werd sterker en drong steeds verder aan. Een kwartier voor tijd viel een bal door het midden precies voor de voeten van de nummer 9. Die bedacht zich geen moment en haalde hard uit. Klaas vB kreeg in een uiterste inspanning gelukkig zijn hand nog achter de bal, die in de uiterste hoek was gemikt. De terugspringende bal leek niet te missen, maar gelukkig voor Delft bleek dat toch het geval. Via een korte ontmoeting met de lat vloog de rebound over het doel.

Een domper in het restant van de wedstrijd was dat Marvin vH het strijdtoneel andermaal geblesseerd moest verlaten.

Er werd niet meer gescoord waarmee de 1-1 op het bord niet meer veranderde.

 

Atoom