Delft – VOC 0-5 01 apr 2018

Als grensrechter aangesteld Mevr. A. de Jong uit Wormerveer en op het veld met de vlag Alex Pronk, zou dan toch iemand zich van zijn 1 april- zijde hebben laten zien? Na een halfuur kwam de oplossing. Mw. De Jong had zich in de datum vergist en had zich alsnog naar Delft gespoed vanuit Wormerveer. In de met een halfuur uitgestelde wedstrijd verwelkomde scheidsrechter Louis Wagner na twintig minuten zijn collega, die hij (overduidelijk) al lang niet had gezien.

Intussen was Terence Olbina al dichtbij de doellijn geweest met een kopbal. Een gevaarlijk afstandsschot van VOC boog zich over alles en iedereen heen, maar vond gelukkig de lat als sta-in-de-weg. De terugkaatsende bal werd opgepikt door VOC maar deze ultieme kans niet werd niet benut. In de 27e minuut won Dylan Kasius een noodzakelijke sprint om een VOC aanvaller voor te blijven. Het tikkie terug op doelman Klaas vBalen had echter te weinig snelheid waardoor Klaas alles uit de kast moest halen om een doelpunt te voorkomen. Met zijn voet redde hij de situatie en de kast kon weer dicht.

Na een halfuur was het dan toch raak voor VOC. Een mislukte voorzet werd door Klaas vB het veld weer ingestompt en kwam precies voor de voeten van een Rotterdammer. Het daaropvolgende schot werd nog door Rick denToom geraakt waardoor de bal onhoudbaar in het doel verdween, 0-1. Tien minuten later liet Marwan Khamkhami zich verrassen aan de zijkant. Een streep net naast de paal zorgde voor 0-2. Een minuut verder was het Dylan K. die werd gepasseerd. Van de achterlijn werd de bal strak teruggetrokken en benut, 0-3.

Twintig minuten na de rust kreeg VOC plotseling de ruimte nadat Mw De Jong Delft geen corner gaf maar aan VOC de achterbal. Een snelle omschakeling en een klutsende bal zorgden zo gemakkelijk voor de 0-4.

Een wel gekregen corner mikte Dogukan Kulup op het hoofd van Dylan K. De bal kwam echter net te hoog aan waardoor deze kans voorbij ging. Tien minuten later bereikte Rick dT Youssef Jerrah met een diepe bal. Vanaf de achterlijn legde hij de bal goed terug op Dogukan K. maar helaas miste diens schot het doel ruimschoots.

De wissels Bob vDriel en Ritchie vHek zorgden voor wat meer voetbal voorin maar resulteerden toch niet in een tegendoelpunt. Bij het scheiden van de markt bepaalde VOC de eindstand op 0-5 en Louis Wagner vond het na 90 minuten genoeg.

 

Atoom