Hoogland – Delft 1-0 25 mrt 2018

Na vele bijna-ontmoetingen thuis met de tegenstander uit Amersfoort die werden afgekeurd als gevolg van regen en vorst, deze keer de uitversie op het kunstgras van de Hooglanders.

De bus met chauffeur Theo bracht ons ter plaatse.

Het team werd vandaag gecompleteerd door de 15-jarige B-junioren Alan en Hydion, misschien wel het begin van een mooie carrière bij Delft.

Scheidsrechter Wiedijk bracht, geflankeerd door een tweetal jonge KNVB assistenten, de fluit aan de mond en daarmee de bal aan het rollen. Al na drie minuten moest doelman Klaas vBalen handelend optreden. Een beetje “gepiel” van de Delftse verdediging aan de zijlijn ter hoogte van de middellijn bracht Hoogland in balbezit. Een voorzet volgde en de vrijstaande Amersfoortse spits schoot de bal in een volley op het doel. Mooie poging en een even zo mooie reflex van Klaas vB.

Hoogland was de bovenliggende ploeg, maar Delft kreeg toch ook wel kleine mogelijkheden. In de 17e minuut kwam Levi Schut gevaarlijk op en leek een “een-twee” aan te gaan met Junior Kronstadt, maar laatstgenoemde kwam niet verder als de “een”, draaide de verkeerde kant op en was de bal kwijt, jammer.

De dode spelmomenten waren nog de gevaarlijkste. Delft verdiende in korte tijd twee corners, waaruit bleek dat het gevaar in de lucht van Ben vViersen en Dylan Kasius en in mindere mate Thomas Osei Owusu voor paniek zorgde in de defensie van de Hooglanders. De grootste kansen waren echter voor de tegenstander, die echter steeds Klaas vB op hun weg vonden.

Na de rust had Soufyan El Mourabit de kans om zijn schotvastheid te tonen. Een afgeslagen bal rolde op de rand van het zestienmetergebied precies voor zijn voeten. In vrijheid kon hij afdrukken, maar de uitvoering was anders dan hij in zijn hoofd had.

Met nog een halfuur te gaan viel dan toch de tegentreffer. Een bal werd door routinier Struyk door de Delftse verdediging gestoken en zorgde na wat geflipper voor de 1-0. Jammer voor Delft was dat bij die situatie Ben vViersen ruzie had met veld, bal en tegenstander en daarbij een vervelend ogende blessure opliep. Youssef Jerrah was zijn vervanger.

Delft probeerde het nog en liet daarmee wel wat ruimte achterin, waarvan Hoogland had kunnen profiteren, maar dat niet deed. De grootste kans ontstond in de 88e minuut, toen uiteindelijk iedereen was uitgespeeld. Klaas vB probeerde met een vertwijfelde sliding het onheil te verhinderen. De Hooglander die de bal slechts in het lege doel hoefde te prikken, werd daarmee blijkbaar toch zodanig beïnvloed dat hij de bal naast het doel schoot.

Zo werd het dus maar een nipte overwinning van de nummer twee in de competitie.

 

Atoom