Velo – Delft 4-0 11 feb 2018

Vandaag de return van de met 2-0 thuis verloren wedstrijd tegen Velo. Blijkbaar selecteert de KNVB Delft ofwel als risico ploeg, ofwel als prima opleidingselement, want evenals vorige week stond er een officieel trio paraat. Scheidsrechter Louis Wagner kreeg “hulp” van assistenten Warring en Aboulid. Waarom de laatste 19 jarige kleuter werd aangesteld om Wagner bij te staan is een raadsel. Hij had zelf nog nooit gevoetbald bij een club, wilde altijd buschauffeur worden maar later is zijn toekomstdroom geswitcht naar het vak van beroepsscheidsrechter, met als voorbeeld Luinge, maar dan beter……Ook Wagner ging hier niet bepaald beter van fluiten, waardoor de wedstrijd waarin helemaal niets gebeurde toch eindigde met een aantal gele kaarten voor beide partijen.

Het normale prima bespeelbaar ogende hoofd-/grasveld werd door Wagner afgekeurd, waardoor er een verplaatsing was naar het winderige (vooral voor supporters) bij-/kunstgrasveld, waar Wagner om 14 uur het sein gaf voor de aftrap.

Na vijf minuten werd Levi Schut gestuit in zijn offensieve actie en werd de aanval overgenomen door Velo. Jeffrey Beukenholdt was voor hem niet meer te achterhalen en diens voorzet kon simpel worden binnengekopt door Jerry van Laar, 1-0. Delft legde zich echter niet zomaar neer bij die stand en was in de 20e minuut dichtbij de eerste afronding. Een voorzet van Terence Olbina werd door Gavin Luiten getaxeerd als af te ronden met zijn voet, waar zijn hoofd waarschijnlijk beter zou zijn geweest.

Velo was in de 35e minuut nog dicht bij uitbreiding van de voorsprong, maar de vrijstaande nr.10 kopte in vrije positie naast, daartoe natuurlijk gedwongen door de gebiologeerde blik van doelman Klaas vBalen. Vijf minuten later speelde Soufyan El Mourabit zich knap vrij en verzond een schot op doel, wat het venijn echter miste, Doelman Jacobs deed niet mee met missen en ving de bal simpel op.

De rust naderde en Velo kreeg nog een fraaie kans. In een vermeende buitenspelsituatie mocht nummer 11 toch vertrekken en alleen op Klaas vB af. Dat dit niet zomaar een ABC-tje is bewees hij met een naast het doel geplaatste bal.

De rust was aanstaande, maar niet voordat een brainwave van de grensrechter moest worden gehonoreerd. Marwan Khamkhami speelde met een bolletje onder zijn kousen als scheenbeschermer. Dat was echter tegen “het zere been” en moest terstond vervangen worden door echte scheenbeschermers.

In de blessuretijd van de eerste helft prikte de nr.11 nog een balletje op de kruising, maar Klaas vB had dit weer goed getaxeerd en Delft kon met 1-0 naar de kleedkamer.

In de tweede helft maakte Dogukan Kulup zijn opwachting, maar niet zomaar. Eerst even door het detectiepoortje van onze Luinge in spé. Een afkeurpuntje vond hij in de kleur van een stukje grijs tape om de paarse kousen. Pas zonder dit attribuut mocht hij het veld betreden.

Na vijf minuten loste Ritchie vHek zijn broer Marvin af, maar niet na een kleine striptease in de dug-out. Zijn zwarte slidingbroek (waarvan er overigens op de foto’s van Haaglandenvoetbal ook een te zien is bij een Velo speler) was dermate storend dat hij zich hiervan moest ontdoen alvorens het veld te betreden.

Delft en dan met name Souhail El Bojaddaini, kwam een aantal keer in een goede schietpositie, maar kon toch niet het benodigde vuur in zijn schoten leggen. Aan de andere kant vond Velo steeds weer Klaas vB op zijn weg. De laatste tien minuten moest Delft Buigen na twee penalty’s. De eerste werd gemakkelijk toegekend na een ongelukkige bal op de hand van Ritchie vH.

De tweede kwam eigenlijk op naam van onze vlaggende flierefluiter, die in een volkomen correcte sliding een overtreding zag. Daar tussenin had Velo met een goed uitgespeelde aanval de 3-0 al op het fictieve scorebord gezet. Zo eindigde de verder sportieve wedstrijd in een rommelige 4-0.

 

Atoom