1e wedstrijd voor de KNVB-Beker tegen Neptunus/Schiebroek + stand.

Donderdagavond speelde de hoofdmacht zijn eerste wedstrijd voor de KNVB Beker uit tegen Neptunus/Schiebroek.

Deze fusieclub ontstaan in 2011, speelt op zaterdag in de 1e klasse in dezelfde poule als Feyenoord, Xerxes DZB,Vitesse Delft en Nootdorp. Philippe Bechoux was hier vorig seizoen nog hoofdtrainer van de A-selectie, deze was in 2004-2005 onder Richard Middelkoop ook nog trainer bij Delft.

In de 1e helft stond Delft heel goed en speelde fris en vrij voetbal. De discipelen van Oscar Laguna Burgos hadden wel het geluk dat keeper Klaas van Balen weer in een goede vorm stak, waardoor de voorwaartsen van Neptunus iedere keer nul op rekest kregen. Kansen waren er voor beide doelen maar de rust werd met een 0-0 gehaald.

Na de pauze, waarin good-old Rob Jacobs bij Neptunus net tijd genoeg had om heen en weer naar de kleedkamer te lopen ging Delft fris van start.

Na een overtreding op Tim Steensk was deze sluwe vod zo alert om de vrije trap te nemen en zodoende Cektar Atay vrij voor de keeper te zetten, die niet faalde oog in oog met de sluitpost 0-1.

Hierna kreeg Atay nog een geweldige kans op de 0-2 door de zeer goed en onverzettelijk spelende Omar El Fassi.

Delft werd vervolgens wat terug gedrukt, mededoor de wissels die toe gepast waren en speelde in 5 minuten tijd voor Sinterklaas. Eerst waren het Ritchy van Hek en Levi Schut die samen een kopduel aan gingen waarbij de één de bal bij de ander op de arm kopte.

De goed leidende scheidsrechter van der Hul uit Rotterdam gaf tot ontzetting van de Delft spelers een strafschop aan Neptunus, die feilloos benut werd, 1-1. Nog geen 4 minuten later gooide van Balen knullig uit naar Dylan Kasius, die de bal verspeelde en waarbij de Neptunus spits dit buitenkans benutte 2-1.

Dit leek ook de eindstand te worden, echter in de blessuretijd schot Rick den Toom vanaf 25 meter snoeihard op doel, waarbij de keeper van Neptunus met veel moeite de bal tot corner kon verwerken.

De hoekschop genomen door diezelfde den Toom bezorgde paniek in de achterhoede van Neptunus, warbij demee opgekomen Ritchie van Hek snoeihard met (links!!) hoog in het dak van het doel de 2-2 op het bord zette.

Een verdiend gelijkspel voor Delft, waarbij vriend en vijand het eens waren dat Delft goed en verzorgend voetbal op de mat had gelegd en dat de routiniers van Neptunus goed aan banden waren gelegd.

A.s. dinsdag de 2e wedstrijd voor de beker uit tegen CWO in Vlaardingen.

Complex CWO, Trimpad 12, Vlaardingen, onderaan het Kethelplein.

20-8; Excelsior’20 – CWO 3-3

Stand;

  1. Excelsior’20  1-1  (3-3), CWO, 1-1 (3-3), Delft 1-1 (2-2), Neptunus 1-1 (2-2)

T.J.