Delft – Concordia 1-3 26 mrt 2017

Met nog steeds een klein legertje aan geblesseerde en geschorste afwezigen moest vandaag de derde derby op rij worden gespeeld. Met een welkome aanvulling uit het tweede en vooral derde team was de bemanning compleet. Gelukkig had de switch naar de zomertijd geen “slachtoffers” gemaakt. Een blik op het wedstrijdformulier leerde na een snelle rekensom dat de gemiddelde leeftijd van Delft maar liefst zeven jaar hoger was dan de tegenstander. Routine in overvloed zullen we maar zeggen.

Scheidsrechter Hollema zette als eerste, pupil van de week Mirac Tunc aan het werk. Na een soepele score mochten de grote mannen van start. Het scorebord had helaas nog een uurtje vrijaf genomen en deed pas de tweede helft weer mee (toch nog een zomertijd-slachtoffer).

Al in de eerste minuut kon Cekdar Atay zijn hoofd gebruiken op een hoge bal. Zijn kompas had helaas een kleine afwijking, de bal ging naast het doel. Nog steeds in de eerste minuten van de wedstrijd moest doelman Klaas vBalen aan de bak op een vrije trap van Concordia. De bal zeilde diagonaal het doel voorbij, maar daar stond nog een Concordia man, die de bal voor het binnenwerken had. Gelukkig kon Klaas een beetje gedachtenlezen en lokte de bal in zijn handen.

Na zeven minuten had Cekdar A. het doel dan toch gevonden. Een combinatie tussen Robbert Dogger en uiteindelijk Tim Steenks bracht de bal voor de voeten van de gretige spits. In een keer een droge knal is niet zijn handelsmerk, dus nadat hij de keeper met wat bewegingen had misleid, schoof hij de bal keurig in het doel, 1-0.

Nadat Klaas vB. nog een keer gestrekt de bal “handig” het doel had uitgewerkt, viel het tweede doelpunt. Op tijd gestart, ontsnapte Cekdar A. aan de verdediging van Concordia en wipte de bal handig langs doelman Waling, alleen schatte de grensrechter het begrip op tijd toch anders in. Scheidsrechter Hollemans gaf ook geen andere draai aan de vlag en keurde het doelpunt af.

Na een halfuur kreeg Concordia een vrije trap die, in een poging de bal weg te poeieren, geschampt werd door Dylan Kasius en terecht kwam bij de al buitenspel staande Simon Zuiderwijk. De regel zegt dat dit buitenspel is. Correct gevlagd dus door assistent Rinus, maar niet overgenomen door de scheidsrechter, 1-1.

Op slag van rust was Cekdar A. alert bij een verkeerd geraakte bal van keeper Waling. Helaas was de doelman op zijn beurt weer alert op de inzet van Cekdar. De afvallende bal kwam nog wel in bezit van Robbert D. maar diens voorzet vloog jammer genoeg ver voorbij het doel.

Na de rust had het scorebord een inhaalslag gemaakt voor wat betreft de stand. De 90 minuten zou ze echter niet meer bereiken, na 45 minuten was het “voor haar” einde wedstrijd.

De jonge ploeg van Concordia, na wissels van “oud” naar heel jong, werd gemiddeld nog jonger, hield het gas erop en voorkwam dat Delft nog aan fatsoenlijk voetbal toe kwam. Lange sprintjes werden gewonnen door de jonkies. Klaas vB kon bij een van die acties nog redding brengen, waarbij ook de clutch net voorbij ging aan een Concordiaan.

In de 80e minuut werd Paul Etienne “gefopt” door de handige 16-jarige invaller Marinacci. Ook Klaas vB kon de jongeling geen halt toeroepen, 1-2.

Was er qua voetbal niet zoveel te beleven, dan hadden we altijd nog scheidsrechter Holleman die de aandacht op zich vestigde. Eerst moest grensrechter Rinus zich na 70 minuten plotsklaps ontdoen van zijn zwarte trainingsjack, vervolgens moest warmloper Bob vDriel zijn al afwijkende outfit nog meer laten afwijken door een “verkeersregelaars-hesje” en niet veel later staakte hij plotseling de wedstrijd na een opmerking van een van de drie toeschouwers aan de zonnige overzijde. De geuitte kwalificatie “bokkenlul” leek niet meer dan een vergelijking met een stukje dierlijke anatomie, dus zo erg was dat nu ook weer niet. Misschien dat koeienstaart wel wat vriendelijker had geklonken. Na een “adempauze” van 7 minuten werd de wedstrijd hervat.

Met de klok op 90 minuten (scorebord 45) volgde nog een klein offensiefje van Delft resulterend in een corner. Alles of niets, 21 man in het strafschopgebied voor het doel inclusief doelman Klaas vB. Het kwam er niet van, of erger nog de afvallende bal eindigde via opnieuw Marinacci in het lege Delft doel, 1-3.

Atoom