Delft – Den Hoorn 1-2 12 mrt 2017

Een van de eerste voorjaarszonnetjes had een hoop publiek getrokken naar de Kerkpolder voor de derby tegen koploper Den Hoorn. De onverdiende 1-0 uitnederlaag was een goede trigger om vandaag de puntjes te innen, ofwel op de i te zetten.

Levi Schut en Ritchie vHek moesten resp. geblesseerd en geschorst nog toekijken, maar verder was Delft compleet.

Terwijl zich nog een groot aantal toeschouwers voor de kassa van een glunderende penningmeester Cas vVelzen bevond, startte scheidsrechter Van der Spoel om 14 uur de wedstrijd.

Delft zette vanaf het begin Den Hoorn onder druk en werd al snel gevaarlijk voor het vijandelijke doel. De eerste twee corners waren snel verdiend maar leverden nog niets op.

Na 18 minuten was er wel succes. Een goede een-twee met Gavin Luiten bracht de bal voor de schietgrage been van Joeri de Vreede die met een strak schot keeper Moor de gang naar het net liet maken, 1-0. Het vlagsignaal van de Hoornse Hulp Remmerswaal werd niet gehonoreerd.

Den Hoorn had echter een antwoord. Na een dubbele corner liet zij de bal “inswingen” en van dichtbij leek de bal vanaf een Hoorns Hoofd binnen te vliegen. Daarmee was echter buiten de waard, lees Klaas, gerekend, die met een letterlijk vliegensvlugge reactie de bal naar andere oorden verwees.

De 26e minuut werd een vervelende voor Marvin vHek, tot dan toe exponent van een jagend Delft. Bij een van zijn stofzuigeractiviteiten greep hij naar zijn hamstring, die bij een sprintje de dienst staakte. Paco Coenen was zijn vervanger en ruilde van plek met stand-in linksachter Soufian El Mourabit.

Na een halfuur gaf een vrije trap, diagonaal bij de tweede paal neergelegd, Delft hoop op een tweede treffer, maar Gavin L kwam twee centimeter lichaamslengte tekort om de voorzet tot een succes te maken. Na 37 minuten had Delft de pech dat ook Joeri dV zich blesseerde. Met een uitgestoken been blokte hij een pass waarbij hij zijn knie verdraaide. In de rust werd de knie verzorgd en getaped, maar desondanks moest hij zich kort na de rust toch laten vervangen door Cekdar Atay.

Voor het rustsignaal eiste scheidsrechter vdSpoel de aandacht op. Een van grote afstand geconstateerde overtreding bracht hem in een gezwinde looppas naar de plaats des onheils. Gefloten en met zijn hand onderweg naar zijn “gele borstzak” voor een Den Hoorn speler, constateerde hij na het fluitsignaal een overtreding van Gavin L. die in zijn ogen roodwaardig was. De voorgaande situatie liet hij maar zitten en vervolgde met een vrije trap voor Den Hoorn. Kort daarna gaf het rustsignaal, vooral de scheidsrechter de tijd om tot rust te komen. De “Spoel-spanning” had bijna tot een kortsluiting geleid.

Het gevolg was wel dat Delft de tweede helft met tien verder moest. Dat liet zich direct merken. Bij een aanval over de linkerkant was de rechterkant van Delft nog even zoekende naar de bezetting en moest centralist Paul Etienne de helpende hand komen bieden. Dat lukte niet helemaal meer en de daaropvolgende voorzet kon worden binnengekopt door Sintniklaas, 1-1.

Tot overmaat van ramp raakte ook Omar El Fassi, tot dan toe gevaarlijk en nadrukkelijk aanwezig, geblesseerd aan zijn knie. In de 55e minuut moest hij naar de kant en was ook de derde blessurewissel een feit. Robbert Dogger nam zijn plaats in.

Ondanks het ondertal bleek Delft Den Hoorn toch onder druk te houden, maar de goal viel uiteindelijk aan de andere kant. Plotseling bevond nummer 7 Verkade zich tot zijn eigen verbazing vrij tussen de linies en kon van een meter of vijfentwintig de bal hard langs de vergeefs duikende Klaas vB schieten, 1-2. Den Hoorn leunde nog verder terug, Delft liet de kopsterke Paul E. inschuiven, maar de verdiende gelijkmaker bleef uit de boeken. Jammer.

 

Atoom