Delft – Foreholte 2-4 30 okt 2016

Een mogelijke periodetitel lag vandaag in het verschiet, dus reden genoeg om alles uit de kast te trekken. Met nog de zelfde geblesseerden-bank als in de vorige wedstrijd (Patrick vPelt, Richard Staakman en Ritchie vHek) moesten de overigen de titel zien binnen te slepen.

De Ajax-outfit van Foreholte lokte zelfs verstokte Feijenoorders uit hun vertrouwde “kennishoek”, vermoedelijk omdat zij uitgingen van een overwinning van Delft op de partnerclub van de Amsterdammers. Daar leek het in het begin wel op.

25 seconden na het beginsignaal van scheidsrechter Meeuwenoord had de bal al in het doel van de Voorhouters kunnen liggen. Delft zette onmiddellijk druk op de bal, veroverde deze, waarna Gavin Luiten een gevaarlijke voorzet niet zag worden afgerond.

In minuut drie had Bennie vViersen de score simpel kunnen openen met het hoofd, maar zijn nadrukkelijk naar de grond gekopte bal miste het doel.

Drie minuten later, de wedstrijdklok stond pas op zes minuten, speelde Tim Steenks een aantal tegenstanders een beetje duizelig en leverde een passje af, dat niet goed werd verwerkt door de verdediging. Omar El Fassi was er als de kippen bij om met een liffie de 1-0 aan te tekenen.

Een corner op rechts, door Rick denToom met links getrapt voor het indraaiend effect viel in een keer binnen bij de tweede paal, 2-0.

Het ging crescendo en als na tien minuten Omar EF de bal binnen had geschoten na een schitterende combinatie met Cekdar Atay die de een-twee achter zijn standbeen om voltooide, had het samen met de eerdere kansen na tien minuten zo maar 5-0 kunnen staan.

Foreholte werd in die beginfase een beetje overdonderd, maar gaandeweg herpakte het zich. Het eerste gevaarlijke moment werd ingeluid door Gavin L. die de bal terugspeelde als ware het een dieptepass van Foreholte. Gelukkig kon doelman Klaas vBalen erger voorkomen.

Nadat Cekdar A. nog een keer gevaarlijk voorlangs had geschoten, was het toch Foreholte dat wat aan de stand zou doen. Een hoge bal door het midden werd niet goed getaxeerd, waarna Klaas vB nog iets kon redden, maar in tweede instantie kon de bal door Roy Dickhoff in het doel worden gekopt, 2-1.

Op slag van rust viel zelfs nog de gelijkmaker. Een opzij gelegde vrije trap zeilde alsnog het strafschopgebied van Delft binnen. De bal werd niet adequaat weggewerkt, waarna de voet van Joost vDam zorgde voor de 2-2.

De tweede helft was nog maar drie minuten oud toen de 2-3 viel. Foreholte mocht tot drie keer toe de bal vlak voor Klaas vBalen met het hoofd beroeren, waarna spits Sam Lemmers de beslissende hoofdsteun leverde. Nog geen tien minuten later probeerde Klaas vB met zijn voeten een houdbaar schot te keren, maar zijn poging mislukte en de bal verdween in de korte hoek, 2-4.

Delft had nog tijd om te herstellen, maar het lukte niet meer. Een schot van Omar EF, in een keer genomen, ging naast en Dylan Kasius, in stelling gebracht na een verre ingooi van Ben vV, zag zijn uithaal over het doel gaan. Het dichtst bij kwam nog Gavin L. maar zijn schot op de paal telde niet mee op het scorebord.

Jammer dat deze sportieve wedstrijd, die goed werd geleid door scheidsrechter Meeuwenoord, nog een wat rumoerig einde kreeg met wat verwensingen naar het hoofd van de Voorhoutse grensrechter, nadat deze (overigens terecht) had gevlagd voor buitenspel.

Niet nodig, Delft onwaardig en leidt tot niets.

Na afloop kon toch nog een feestje worden gevierd omdat de eerste periodetitel was binnengehaald, al was de sfeer toch een beetje dubbel.

 

Atoom