Delft – Groeneweg          3-0                                        09 apr 2017

Het was zomer in de Kerkpolder. De wegen naar het strand waren verstopt, een uitgelezen dag om een lekker potje te voetballen dan wel te bekijken. Gelukkig weer wat completer door de leeggelopen schorsingenbank met dank ook aan een goed leidende kaartloze scheidsrechter van vorige week. Datzelfde gold trouwens voor de fluitsman van vandaag, Rick de Bruijn uit Nootdorp. Een bekend gezicht van RKDeo ooit in de gedaante van (scherp..)vlaggende assistent.

Nadat pupil van de week Lucas de bal voor het eerst aan het rollen had gebracht, konden daarna de grote mannen aan de bak. De routiniers van Delft moesten het opnemen tegen de gemiddeld vier jaar jongere ploeg uit Zevenhuizen.

De eerste gevaarlijke actie kwam op naam van Groeneweg. Een blok van verdediger Rick denToom was niet afdoende om de Zevenhuizense aanval te stoppen. De bal klutste verder en kon in het doel worden geschoven, ware het niet dat daar de uitschuifbenen van Paco Coenen anders over dachten. Met een sliding wist hij erger te voorkomen.

In de volgende drie minuten had linksachter Levi Schut tot driemaal toe de kans om het scorebord te activeren. De eerste kans kreeg hij van Rick dT, collega verdediger die hem in opgekomen status bediende. Het bedachte lobje was helaas niet van de juiste hoogte.

In een poging het beter te doen snelde hij twee minuten later langs Groeneweger Willemsen, met top en teen in oranje gestoken, maar strandde op de in het geel gestoken doelman Heijkoop. Misschien dat al die verschillende kleuren hem teveel waren, want nog geen minuut later legde hij een copy-paste actie op de mat.

Een prima crosspass van Ritchie vHek kwam precies op de voeten van Tim Steenks, die daar normaal wel raad mee weet. Nu in de positie als spits moest hij in de eerste minuten zijn draai, waar hij normaal geen moeite met draaien heeft, nog vinden en werd hem de bal ontfutseld. Vijf minuten later, intussen in de 25e minuut, dook alweer Levi S. op schuin naast het doel, maar blijkbaar nog steeds gebiologeerd door de gele outfit plaatste hij de bal opnieuw de bal in de handen van de keeper.

Een goal hing al een tijdlang in de lucht, maar in de 41e minuut was het zover. Bob vDriel bracht met een hakje de omgelopen Tim Steenks in een perfecte schietpositie. In het volleybal heet dit een omloopbal. Onhoudbaar verdween de bal in de verre hoek, 1-0.

Nog voor de rust lag ook de tweede er in. Een mislukte uittrap van de keeper kwam in de voeten van Tim S. die zich geen moment bedacht en daarmee de uit positie staande doelman verraste en de bal in het lege doel schoot, 2-0.

In de tweede helft had de nummer vier van Groeneweg zich blijkbaar het “commentaar” op zijn schoenen aangetrokken. Uitgetrokken de oranje exemplaren en verruild voor schoenen van een minder opvallende kleur. In de 49e minuut creëerde Bewar Atay bijna een zelfde soort schoenkleur toen hij het vuur uit zijn sloffen liep bij een diep gegeven bal. Hij achterhaalde hem voor de achterlijn en gaf hem voor op broer en spits Cekdar die al hoog in de lucht hing om de bal binnen te knikken. De bal was echter nog hoger dan hij kon springen, waarmee de derde treffer nog even op zich liet wachten.

Was Groeneweg dan helemaal niet gevaarlijk? Zeker wel. Tussen de 50e en 60e minuut deden zich verschillende grote kansen voor op een tegentreffer. Een vrije trap werd om de muur heen gekruld en noopte doelman Klaas vBalen tot actie. Met een tussenstap was hij precies op tijd in de hoek om de bal buiten het doel te boksen. Drie minuten later maakten zijn vuisten opnieuw het verschil tussen een treffer en een poging daartoe.

In de 57e minuut probeerde Groeneweg te bal uit te verdedigen maar toevalligerwijs kwam de bal in de voeten van de vrijstaande Tim S. Een kleine versnelling bracht hem tot bij keeper Heijkoop, waarna een balletje opzij een eitje was voor de razendsnel aangesloten Cekdar A. om de bal in het lege doel te schuiven, 3-0.

Groeneweg bleef het nog wel proberen en zorgde voor gevaar met hun corners voorbij de tweede paal. Een van de ingekopte ballen vond “onderdak” boven op de lat, een voor Delft gunstig gezinde locatie.

In het vervolg speelde Delft een gewonnen wedstrijd met de door Mirell beschikbaar gestelde bal. Als Christa ergens vandaan toe zou kunnen kijken zal de uitslag haar plezier hebben gedaan.

Zonder tijd bij te tellen floot scheidsrechter De Bruijn na 90 minuten voor het einde.

 

Atoom