Delft – Meerburg 3-2 05 feb 2017

Door de afkeuring van vorige week kreeg de winterstop door winterse omstandigheden (dat dan weer wel) een ongewenste verlenging. De wedstrijd tegen TOGB werd samen met nog twee andere wedstrijden in de poule afgekeurd, waardoor vandaag de lust om te beginnen nog groter was. Scheidsrechter Karagantcheff was blijkbaar ook nog niet helemaal terug van zijn wintervakantie, want hij arriveerde in Delft zonder fluit en kaarten. Gelukkig waren deze attributen hier wel voorradig. Gaf een bijzonder gevoel om deze keer de scheidsrechter een rode en gele kaart te geven.

Op afwezigheidsgebied werd Delft nog steeds gedwarsboomd door de vinger van doelman Klaas vBalen. Gelukkig was Raymond vdKnaap zo vriendelijk om hand- en spandiensten te verlenen.

In het centrum ook een opmerkelijke rentree van Paul Etienne ter vervanging van de geschorste Ritchie vHek. Ondanks zijn leeftijd ging het hem probleemloos af.

Al na twee minuten was Delft gevaarlijk voor het doel van Meerburg. Een corner belandde even voorbij de tweede paal op het hoofd van Gavin Luiten, die de bal diagonaal in het doel kopte. Redding op de lijn voorkwam erger voor Meerburg.

Delft hield de druk en het tempo er op en in de 9e minuut leidde dat tot een vrije trap van Rick denToom. De bal kwam gevaarlijk in het 16 metergebied, maar kon worden weggewerkt, zo leek het. Hij kwam echter precies voor de voeten van Dylan Kasius die zich geen moment bedacht en hard uithaalde, 1-0.

Delft rook zijn kans en twee minuten later slalomde Tim Steenks door de defensie van Meerburg en beëindigde zijn solo met een poeier in de netbeugel van het doel. Jammer genoeg wel aan de buitenkant van het trefvlak.

Een verkeerd ingeschatte hoge bal toucheerde weliswaar het hoofd van Rick dT maar viel toch in de vrije ruimte achter de Delftse verdediging. Jongeling Durve (15!) ontsnapte maar werd gelukkig door TGV Levi Schut met een perfect uitgevoerde sliding à la Roel Wiersma ( voor de oudere lezers) achterhaald.

Na 25 minuten was Gavin L. dichtbij succes, maar zijn schot dat nog licht werd getoucheerd, kon door de brildragende (zie je niet vaak)doelman Bom worden gestopt. Even later was hij weer de sta-in-de-weg bij een doelpoging met curve van Tim S., ook voor de rebound van Gavin L. wist hij niet van wijken.

De 45e minuut werd een cruciale. Een op het oog onterecht toegekende vrije trap voor Meerburg bracht de bal snel aan de overzijde waarbij uit de voorzet hard de paal werd geraakt. Uit de tegenaanval scoorde Delft. Een passje binnendoor van Omar El Fassi was net buiten bereik van de Meerburgse verdediger en precies op maat voor de op tijd gestarte Gavin L. Vanuit de loop ramde hij de bal op zijn Luitens in het doel, 2-0.

De tweede helft gaf de scheidsrechter een ander aanzicht, Het gele tenue, dat waarschijnlijk vele wasbeurten overeind was gebleven, maar zijn onderscheidende kleur wat had verloren, was vervangen door een zwart exemplaar wat het onderscheiden, met name voor Delft toch wat gemakkelijker maakte.

Delft ging in de tweede helft gewoon verder waar het bij de rust gebleven was. Al na zes minuten legde Rick dT de bal op het hoofd van Cekdar Atay, in vrije positie bij de tweede paal. Een afwijking van dertig centimeter was het verschil tussen raak en mis. Gelukkig trok Gavin L. een minuut later voor de tweede maal aan de bel. Zijn schot verraste keeper Bom en de 3-0 verscheen op het scorebord. Delft kon het definitief afmaken maar een rondje prijsschieten op de lekker opgewarmde keeper Bom bracht toch geen succes.

Met nog een halfuur te gaan kwam Meerburg steeds dichterbij een treffer. Over het hoofd van Omar EF in een verdedigende rol, viel de bal voor de ingevallen Van Vuren die de bal zo hard op de lat poeierde dat de verticaliteit van het doel even heen en weer zwabberde. In de daarop volgende scrimmage, waarbij een buitenspelsituatie niet werd gehonoreerd, bokste keeper Raymond vdK de bal naar een veiliger oord. Vijf minuten later verraste Omar EF keeper Bom met een onverwacht schot, maar met de voet kon hij de situatie redden. Een kwartier voor tijd leek een hoge bal (zoals de meeste) een prooi voor het hoofd van Paul E., maar deze ene keer viel hij er net overheen. Twee Meerburgers waren er als de kippen bij om te profiteren, 1-3.

Cekdar A. had de hartslag van het publiek vijf minuten voor tijd naar aanvaardbare medische hoogte kunnen brengen door na een goede diepgaande actie, waarbij hij ook de laatste verdediger omspeelde de bal in het doel te schieten, maar hij strandde op keeper Bom. Aan de andere kant moest keeper Raymond vdK zich strekken om een ingekopte bal uit het doel te houden.

Meerburg rook dat er meer mogelijk was en na een verre ingooi in de 90e minuut werd de bal precies voor de voeten van Meerburger VdMeer gekopt, die zich geen moment bedacht en de 3-2 binnenschoot. Het restant van de blessuretijd werd verder gelukkig zonder schade overleefd.

 

Atoom