Delft moeizaam door naar de tweede dag van de Stad Delft Bokaal

Delft is er in geslaagd om de tweede dag van de Stad Delft bokaal te halen ondanks 2 gelijke spelen.

Zaterdag om 12:00 is Wippolder de eerste tegenstander.

DFC Delfia – DVV Delft 0-0 (na shoot-outs 5-4)

DVV Delft begon het duel aanvallend met als doel zo snel mogelijk succesvol te zijn. Dat leverde een enorme kans van Cekdar Atay en daarna een kopkans voor Gavin Luiten. Na zo’n tien minuten liet Delft de teugels iets vieren en daardoor kreeg Delfia ook een tweetal kansen, maar doelman Klaas van Balen werd niet gepasseerd.

Na de doelwisseling (na twintig minuten) waren de teams aan elkaar gewaagd. De doelverdedigers Tim van den Bos (Delfia) en Klaas van Balen hielden hun doel echter schoon en moesten shoot-outs de beslissing brengen. Normaal nemen van elk team drie spelers een shoot-out. Nu duurde het langer en werden en liefst 18 shoot-outs genomen. DFC Delfia kwam als winnaar (5-4) uit de bus en DVV Delft moest meteen aantreden tegen DHL.

 

Rick

DVV Delft – DHL 2-2 (na shoot-outs 4-3)

DHL en DVV Delft zijn geen onbekenden van elkaar wat betreft het spelen om de Stad Delft Bokaal. In de laatste tien jaar hebben deze twee ploegen altijd in de eerste ronde tegen elkaar gespeeld, behalve tijdens de vorige editie.

Na een mislukte inzet van Driss Bibouh van DHL kwam Gavin Luiten in de vijfde minuut één op één te staan tegen DHL-doelman Matthijs Koolmees en wist hij de 1-0 te scoren. Nam onnodig balverlies bij DVV Delft kreeg Driss Bibouh een kans maar faalde. Vlak voor rust wist Jeffrey Schouten te profiteren van een fantastisch hakje van Gavin Luiten.

Niet lang daarna mocht Driss Bibouh toch de aansluitingstreffer aantekenen. DHL toonde een prima vechtlust Delft ging achteruit lopen en kreeg de extra tijd de deksel op zijn neus want Driss Bibouh wist zijn broer Farid te bereiken, die van dichtbij raak schoot: 2-2. Wederom moesten er shoot-outs genomen worden. Ook nu was de stand na drie shoot-outs gelijk. Uiteindelijk kwam de beslissing pas na veertien shoot-outs, met DVV Delft als winnaar (4-3).

Programma Zaterdag 6 augustus:

12:00 Wippolder – Delft

13:00 Full Speed – verliezer 1ste wedstrijd

14:00: Full Speed – Winnaar 1ste wedstrijd

15:00 eventueel penalty schieten om derde prijs(als je tweede in de poule eindigt)

15:30 eventueel finale(als je eerste in de poule eindigt)