Delft onderuit bij CWO

In een slechte wedstrijd is Delft in de 2e bekerwedstrijd in Vlaardingen tegen CWO fors onderuit gegaan.

Na 5 minuten lag het leder al achter Klaas v. Balen. Slecht verdedigen aan de linkerkant zorgde dat de snelle vleugelaanvaller Colin Pleysier, overgekomen van VDL voor de 1-0 zorgde. 3 omwentelingen verder van de klo was het Jelly Moreno die na een crosspass Ben v. Viersen omspeelde en vanaf 35 meter de bal heel gevoelig in de kruising draaide. Delft was voorin echt onmachtig om het de laate lijn van CWO moeilijk te maken, alhoewel er sporadisch wat mogelijkheden waren voor Yoeri de Vreede en Omar EL Fassi.

Na 20 minuten waarin CWO al een aantal mogelijkheden had verprutst was het Denzul Asmus die de 3-0 liet aantekenen. Delft probeerde nog het tij te keren en een schot van Rick den Toom werd gekeerd ten kosten van een corner. Uit deze corner die werd afgeslagen was het CWO wat heel snel in de omschakeling was en de keeper zette de snelle Pleysier 1 op 1 tegen Ritchie v. Hek, die alleen maar de hielen van deze speler te zien kreeg en vervolgens v. Balen kansloos liet 4-0 wat ook de ruststand was.

In de 2e helft waarin trainer Laguna Burgos de spelers Staakman, v. Pelt en de Vreede nog wisselde voor Dogger, Schouten en Atay was Delft voorin wel wat sterker, maar dit leverde niet echt veel kansen op.

Delft was al in de 56e minuut op een nog grotere achterstand gekomen door wederom Pleysir, die dus een niet echte hattrick op het scorebord liet noteren 5-0. Atay die sterk in de “16” aan de bal was, kapte zich vrij en werd vervolgens aan zijn shirt vastgehouden.

De warrig fluitende scheidsrechter Westhoff wees gedecideerd naar de stip, alwaar Cektar Atay in de herkansing, daar de keeper de bal in eerste instantie stopte, de 5-1 aantekende.

Laguna Burgos moet dus nog het nodige bedenken om de Delft formatie wat beter op elkaar in te laten spelen, waarbij vanavond in de 2e helft zeker de wil wel aanwezig was, maar waar het aan macht ontbrak.

A.s. zondag om de laatste beker-wedstrijd van dit seizoen tegen het Schiedamse Excelsior’20.

Aanvang van de wedstrijd in de Kerkpolder is om 14.00 uur.