Delft – Poortugaal 2-1 26 nov 2017

Na vorige week dichtbij een puntenresultaat te zijn geweest moest het dan maar vandaag gebeuren tegen het Rotterdamse Poortugaal. Iedereen fit en een keeper die al een warming-up van een wedstrijd in het tweede had gehad, het moesten de ingrediënten worden voor een positief resultaat.

Aan scheidsrechter Waleveld, vorig seizoen al tweemaal de referee van dienst in wedstrijden waarin vier punten werden behaald, om alles in goede banen te leiden.

Delft begon scherp aan de wedstrijd en dat leidde al snel tot gevaarlijke situaties voor het doel van Poortugaal. Een voorzet van Levie Schut was onderweg naar Cekdar Atay maar vond hem net niet. En twee minuten later, er waren nog geen tien minuten gespeeld, moest doelman Van Oossanen een hard afstandsschot van Youssef Jerrah over de lat boksen.

Na twintig minuten hielp Poortugaal een handje, een bijna eigen doelpunt werd door Thomas Osei Owusu aan het laatste zetje geholpen, 1-0.

Vijf minuten later moest Klaas vB. laten zien dat hij nog steeds bij de les was. Vlagsignalen van assistent De Waard wegens buitenspel werden door scheidsrechter Waleveld genegeerd en plots stond een Poortugeelse aanvaller oog in oog met de Delftse doelman. Deze bleef lang staan en kon achterover vallend nog een hand krijgen achter het losgelaten wippertje. Pff, ontsnapt.

Tien minuten later eiste de Rotterdamse assistent de hoofdrol met een onterecht vlagsignaal, wat deze keer helaas wel werd overgenomen door de scheidsrechter. Cekdar A. maakte zich knap los van zijn omstanders en gaf een bekeken pass op de opkomende Youssef J. met het arbitraire stopsignaal als vervolg.

Een minuut voor het verstrijken van de eerste helft moest Delft nog even alle zeilen bijzetten met reddingen van de paal en een rug van een Delft speler op de doellijn. In de laatste seconden volgde uit een corner, na andermaal een redding van Klaas vB, toch de gelijkmaker met een kopbal van een vrijstaande Poortugeels.

De tweede helft was tien minuten oud toen Levie S. uit een goede voorzet een treffer op zijn hoofd had liggen. Het vizier stond helaas nog niet scherp en de ingekopte bal vloog rakelings over het doel. Een minuut later dwong Souhail El Bojaddaini, dit hele seizoen al degelijk spelend, doelman Van Oossanen tot een snelle actie rekken en strekken om zijn inzet buiten de palen te houden.

Soufyan El Mourabit, betrouwbaar als rechtsachter, miste een bal waardoor er plotseling iemand voor de Delftse doelman stond. Alweer zittend, een soort van toepasselijke ZitterKlaas, was de redding van Klaas vB afdoende.

Even later kon Delft juichen. Een goede passeerbeweging van Dogukan Kulup besloot hij met een schot op doel. De keeper probeerde aan de grond genageld, de bal naast te kijken, maar miste daarvoor toch de vereiste dioptrieën. Vlak naast de verre paal lag de 2-1 binnen.

Kansrijke acties volgen voor Delft volgen waarbij enig fysiek geweld door de tegenstander niet werd geschuwd in de overigens sportieve wedstrijd. Een kansrijke opkomende actie van Levie S, was voor de Rotterdamse spits een reden om hem met het natte gras kennis te laten maken.

Met nog ruim tien minuten te gaan ontsnapte Cekdar A. en kon onderuitgaand passen op de diepgaande Bewar Atay. Op weg naar het actiegebied werd hij buiten het zicht van de scheidsrechter echter al getorpedeerd voordat hij in de buurt van de bal kon komen. Bij een volgende actie van Cekdar A. stapte de keeper verkeerd maar kon zich toch bijtijds herstellen.

Aan de andere kant voorkwam Klaas vB met vlakke hand dat een voorzet bij de verkeerde voet belandde. Poortugaal zette alles op alles om in ieder geval nog een punt veilig te stellen, maar vond in de alles wegkoppende en –schietende Ben vViersen een geducht obstakel. Een bloktackle kwam hem nog op een vrije trap te staan op een gevaarlijke plek net buiten het strafschopgebied, maar de goed langs de muur ingeschoten lage bal werd doorzien door Klaas vB. en zo veroverde Delft zijn eerste driepunter.

 

Atoom