Delft – RKDeo 2-2 27 nov 2016

Delft was er op gebrand om vandaag drie punten te pakken, zeker nadat het op scherp was gezet na een kranteninterview van de Nootdorpse keeper Dennis Hendriks, waarin hij zei niet zo’n hoge pet op te hebben van Delft.

Aan scheidsrechter Hagen de taak om alles binnen de lijntjes te laten verlopen.

Na vijf minuten was het eerste gevaarlijke moment te noteren. Over de vleugel werd rechtsachter Paco Coenen getest en moest zijn meerdere erkennen in zijn tegenstander. Gelukkig voor Delft kwam de voorzet terecht in een niemandsland zodat er schadevrij kon worden doorgespeeld.

In de 20e minuut moest keeper Klaas vBalen al zijn talenten aanspreken om een inzet op lengte uit de kruising te halen. Dit lukte hem stijlvol en het mooie was dat uit de voortzetting het eerste doelpunt voor Delft viel. De verre bal kwam in Nootdorps bezit maar de daarop volgende breedtepass werd attent onderschept door Gavin Luiten, die met een beheerste kapbeweging doelman Hendriks kansloos liet, 1-0.

Nog geen twee minuten later waren alle drie de Delft-spitsen present. Een voorzet van de voet van Gavin L. arriveerde bij Omar El Fassi, nadat Cekdar Atay als afleidende factor fungeerde. De inzet van Omar was helaas niet scherp genoeg en kon worden gepakt door de doelman.

Onnodig balverlies van Soufian El Mourabit op het middenveld leidde de tegentreffer in. De bal kwam aan de linkerkant waar Paco C. en Dylan Kasius niet konden voorkomen dat Rick de Bruijn de bal overal tussendoor kon prikken. Doelman Klaas vB had deze keer het nakijken en ook de sliding van Rick denToom kon de voorthobbelende bal net niet achterhalen, 1-1.

Een minuut later had linksachter Levi Schut een volgende treffer op zijn schoen. Zijn opkomende actie bracht hem uiteindelijk vrij voor doelman Hendriks, maar de afronding zocht hij te hoog.

Een paar minuten later stond Delft op achterstand. Een voorzet vanaf de Nootdorpse linkerkant werd goed ingeschoten maar Klaas vB kon de bal tegenhouden. Hij had echter niet de volledige controle over het (kunst)leer en de terugspringende bal werd door spits Simonis dankbaar afgerond, 1-2. Paco Coenen, die zijn dag niet had werd vervangen door Bryan vKampen en even na de rust maakte ook Richard Staakman zijn opwachting na een langdurige hamstringblessure.

Een beslissend moment volgde op een goede pass van Rick dT op Cekdar A. die zich aanbood aan de linkerzijlijn. Na een kapbeweging zette hij de bal strak voor, waarna Gavin L. de bal op het juiste moment kon beroeren, 2-2.

Ook Bryan vK. moest ondervinden dat zijn tegenstander niet eenvoudig was af te stoppen. Nadat hij na een kwartier in de tweede helft werd uitgespeeld was Klaas vB gelukkig zijn reddende engel.

Delft kwam steeds meer onder druk en kwam zelf nauwelijks meer aan aanvallen toe. Verder dan een strak, door de keeper gepareerd schot van Cekdar A. na een pass van Dylan K. kwam het niet.

In het laatste deel van de wedstrijd werd de ene Atay, Cekdar, nog vervangen door de andere, de jongere Bewar, maar veranderingen in de stand leverde dat niet meer op.

 

Atoom