Delft – Teylingen 0-1 19 feb 2017

Vandaag weer even puzzelen met de opstelling. Gelukkig was Klaas vBalen weer terug, maar daarentegen was Tim Steenks nog op vakantie en stand-in Paul Etienne moest helaas een stand-out maken met een rugblessure, die niet gladgestreken kon worden door verzorger Arthur Alberts.

De voorhoede bleef intact, maar zou deze keer niet aan doelpunten toekomen. De enige keer dat keeper Zonjee van Teylingen gepasseerd werd, was door Jibril Mohamedain, het spelertje van de week.

Na een kwartier kreeg Gavin Luiten de kans op de openingstreffer na mistasten van de verdediging. Daar waar hij nog vrij door had kunnen lopen, schoot hij echter onmiddellijk op, cq over het doel. Ook van deze afstand kunnen ze er vanaf zijn voet zomaar in, maar vandaag niet.

Na twintig minuten had Teylingen succes met een hoge vrije trap bi de tweede paal. Vanaf de voet van nummer 11, Dorus vd Voort sloeg de bal hard binnen, 0-1. Een paar minuten later brachten Omar El Fassi en Cekdar Atay de bal met een goede combinatie bij Gavin L., maar in vrije positie eindigde zijn doelpoging twee meter naast het doel.

Een nieuwe vrije trap was na een halfuur een volgend gevaar voor Delft. De bal ging langs de muur, maar doelman Klaas vB liet zien dat zijn gebroken vingers weer deden wat zijn hoofd bepaalde en duwde de laag ingeschoten bal buiten het doel.

Het restant van de eerste helft gingen beide ploegen verder met onnauwkeurig voetbal en lange trappen.

In de tweede helft leek het een kwestie van tijd eer een Delfts doelpunt kon worden bijgeschreven. Eerst moest Klaas vB echter nog handelend optreden toen een hoge bal van Teylingen steil over de verdediging viel. Hij deed dat met verve. Gelukkig was de voorzet uit de rebound aan niemand besteed waarmee ook dit gevaar voorbij was.

Delft zette meer druk en Teylingen kwam niet verder dan lange ballen en het spel vertragen met af en toe voorgewende blessures en wissels. Schoten in de korte hoek van Omar EF en even later langs de andere kant van de paal brachten geen succes. Een voorzet van Paco Coenen leek binnengekopt te kunnen worden door Ritchie vHek, maar ook die poging had geen succes. Het vele aantal gemiste kansen bracht een aantal Teylingen supporters zelfs op het idee, dat er mogelijk een belchinees op de tribune zat.

In de 87e minuut moest Delft zonder Ritchie vH verder. Scheidsrechter Verhoeve kwalificeerde een sliding met rood, waardoor de centrumbezetting volgende week andermaal een wijziging zal moeten ondergaan.

In het slot van de wedstrijd had doelman Klaas vB de gelijkmaker op zijn hoofd, maar volgens eigen zeggen belemmerden de zon en het zwabberen van de bal een goed getimede knik. Nu kwam de corner en schampte de bal zijn hoofd, daar waar succes dichtbij leek.

Ook in het restant van de ruim zes minuten blessuretijd bleef een treffer uit.

 

Atoom