Delft – Unitas 0-3 18 feb 2018

Voorafgaand aan de wedstrijd betrad voorzitter Ries vDam het veld met twee handen gevuld. In de ene hand een bos bloemen, in de andere een microfoon om het publiek mee te laten genieten van zijn bespiegelingen over de 200e wedstrijd in het eerste van Rick den Toom.  Een verrassing voor de jubilaris die van niets wist. Helaas schaarde de microfoon zich in diezelfde rij. Altijd als hij zijn versterkende actie moest uitvoeren bleek hij op de een of andere manier “geblesseerd” waardoor de woorden van Ries niet konden worden geconsumeerd.

Na deze festiviteit mocht Delft bewijzen dat het wat had geleerd van de vorige editie. (9-0). De duels werden steviger aangegaan en iedereen had een idee van zijn taak. Dat kon niet voorkomen dat de eerste kans voor Unitas was, maar de voet van Klaas vBalen was de dwarsligger die erger voorkwam. Na een kwartier was Delft dicht bij succes. Een combinatie tussen Dogukan Kulup en Levie Schut bracht laatstgenoemde voor keeper Verberk, maar hij kwam niet goed uit met zijn passen en liep de bal over de achterlijn.

De volgende kans was er weer een voor Unitas. Spits Pascal vDelden , jarenlang vaste kracht van Stedoco, lanceerde zichzelf en leek uit te halen voor de 1-0. Gelukkig was de nummer 9, Armand Selmani zo vriendelijk het van hem over te nemen. De bal verdween weliswaar in het doel, maar assistent De Waard had terecht gezien dat Selmani in buitenspelpositie de bal oppikte. Een vlag en een fluit betekenden afkeuring van de treffer.

De rust werd via geconcentreerd verdedigen gehaald met 0-0 tot frustatie van een aantal Unitas spelers.

Tien minuten na de rust liet Klaas vB zien dat hij zijn doel verdedigen serieus nam. Een kansrijk schot in de kruising werd afdoende gepareerd en tien minuten later deden de engeltjes op de lat hun werk. Vrij voor het doel werd de bal over alles en iedereen heen gelobd. Dus ook over het doel.

Tijd voor een wissel. Ben vViersen, na een zware longontsteking gelukkig weer op de weg terug en Gavin Luiten betraden het veld voor Souhail El Bojaddaini en Archer Kronstadt in de hoop de aanval wat meer impulsen te geven. Een hele wedstrijd verdedigen zonder dat de aanval tot iets in staat was moest wel een keer mislopen.

In de 70e minuut kon Klaas vB zijn lichaam nog achter een vrije trap in de hoek krijgen, maar de terugspringende bal kon simpel worden binnengetikt door nummer 11, Daniel Alexander Wasu, 0-1. Vijf minuten verder moest de uitstekend leidende scheidsrechter Bas Persoon wel fluiten voor een overtreding van Thomas Osei Owusu. Hij had tot dan toe nog niet veel geraakt, maar was zo vriendelijk om deze keer wel iets te raken. Helaas was het dit keer het been van een tegenstander. Penalty en 0-2 door Mekonen Kibrom Mihreteab (nog een paar van die namen en mijn A4-tje wordt een A-3).

De bezieling was er uit en met een zoevend schot uit een halve draai scoorde de Gorinchemse spits de 0-3. In de 90e minuut was Delft nog het dichtst bij een doelpunt door een schot van Rick dT, maar doelman Verberk liet zien dat hij nog steeds bij de les was. Dit was tegelijk ook het slotakkoord van de wedstrijd.

 

Atoom