Delft – Wippolder 1-5 30 sep 2018

Na de oorwassing van vorige week met 5-0 tegen RKDeo was het aan Delft om in de derby tegen Wippolder zich van een andere kant te laten zien.

Jammer genoeg moest Thomas Osei Owusu geblesseerd verstek laten gaan. De vorig jaar verguisde spits heeft zich dit seizoen ontpopt als moeilijk passeerbare centrumverdediger. Zijn plek werd nu ingenomen door Soufyan El Mourabit, waardoor er op rechtsachter weer een “gat” ontstond.

Gaten ontstonden er zeker in het begin van de wedstrijd op de defensieve vleugels. De handige en snelle blauw-witte spitsen Kevin Voogt en Daley Uythof waanden zich in een speeltuin en maakten het de Delft verdedigers constant lastig. Zij stonden binnen een kwartier aan de basis van een 2-0 voorsprong. Bij de eerste treffer was de Delft verdediging te laat met een “stappie” voor buitenspel en kon Kevin Voogt vrij opstomen naar het doel. Hij joeg de bal achter keeper Huijsman, die de bal waarschijnlijk alleen maar heeft gehoord.

De tweede treffer kwam uit een corner nadat eerst keeper Calvin Huijsman een vrije trap ternauwernood uit zijn doel wist te houden. De bal werd door Daley Uythof op het hoofd gelegd van de lange Sven Paternot die geheel ongehinderd kon inkoppen.

Ondanks de vele trainingsarbeid moest de Delft-linksachter Norvin Mercera al na 17 minuten met een onwillige hamstring naar de kant en werd vervangen door Jurswin Sillé. Met dus alweer een mutatie in de achterhoede werd in de 22e minuut Terence Olbina uitgespeeld of hij er niet stond en zorgde zijn belager Daley Uythof voor de 3-0.

Na een halfuur kwam Delft pas tot een eerste schot van Jevon Blijd maar dat werd geblokt door een blauw-wit voetje.

Vlak voor de rust ontsnapte de Delft doelman aan een vierde gang naar het net. Via zijn vingertoppen zorgde hij voor een onderonsje van de bal en de lat.

Na de rust deed Delft het wat beter maar het was Wippolder dat al na drie minuten werd “getrakteerd” door de verder prima leidende scheidsrechter Jesse Verduijn. Een duidelijk buitenspelsituatie werd weliswaar “bevlagd” maar weggewuifd door Verduijn en verschafte andermaal Sven Paternot een vrije doortocht die hij simpel afrondde, 0-4.

Even later moest Jurswin S. een gele kaart incasseren na een twee-benen sliding. Niet veel later kreeg hij zelfs rood, maar dat werd na onderling overleg door beide partijen over een hakende veter sportief weer geannuleerd.

Van lieverlee kreeg Adriaan Lourens steeds meer lol in zijn slalommende passeerbewegingen. Na een “reis” langs vele uitgestoken benen was hij bijna “op zijn bestemming” maar in plaats van zelf te schieten speelde hij de bal juist naar een medespeler waar hij zelf meer kans had op succes.

In de laatste twintig minuten vielen nog twee doelpunten, eerlijk verdeeld over beide teams. De eerste werd door Kevin van Oudenaarde van buiten het 16-metergebied strak ingeschoten, nadat de bal eerder wat slap was weggekopt. In de 84e minuut zorgde Ferrani Florencia met een strak schot voor de eretreffer.

 

Atoom