Delft – Wippolder 3-0 07 okt 2016

Een van de aantrekkelijke derby’s uit de competitie stond vandaag op de rol. Wippolder had in de nacht voorafgaand aan het duel zijn handtekening op het terras gezet met blauw-witte confetti. Het was zo aan Delft om zijn winnende handtekening onder de wedstrijd te zetten.

Scheidsrechter Holleman zette om 14:05 uur definitief de boel in beweging nadat eerst pupil van de week Danny Quaring het net al had laten trillen.

Met de geblesseerde Patrick vPelt als toeschouwer op krukken moest DVV Delft het in het veld doen met een aantal jaren minder ervaring, maar gezien de nul tegen lukte dat uiteindelijk.

Al na 4 minuten gaf Cekdar Atay zijn visitekaartje af. Hij wurmde zich langs een aantal tegenstanders, en kwam in een gevaarlijke positie, maar kreeg de bal niet lekker schietklaar. Het uiteindelijk schot was te zacht om doelman Jesper Stijnman te verontrusten.

Een minuut later kopieerde hij zijn actie, helaas volledig, waarmee dus nog steeds geen treffer viel bij te schrijven.

Minuut negen werd de minuut waarin voor de eerste keer een gejuich opsteeg uit de Kerkpolder van het in groten getale opgekomen publiek. Een voorzet van Gavin Luiten draaide weg van de keeper, die de bal dacht te pakken maar vervolgens toch losliet. Omar El Fassi was er als de kippen bij om dit cadeautje te verzilveren, 1-0.

Het eerste geel van de wedstrijd viel toen Mickey Huinen de scheidsrechter aanzag voor Jezus Christus. Omdat de man dit compliment niet op waarde wist te schatten was een gele kaart de beloning. Even verder in de wedstrijd leverde “Rot op” eenzelfde beloning op voor Delft…

Wippolder probeerde iets te doen aan de achterstand en werd herhaaldelijk gespot in de buurt van het Delftse doel. In de 23e minuut was Omar EF dicht bij succes met een hard schot vanaf de rechterflank. De aanzienlijke lengte van doelman Stijnman was helaas net genoeg om de voortgang van de bal te stoppen. Na een halfuur kreeg Wippolder een vrije trap op een mooie plek vlak buiten het zestienmetergebied. Saillant detail was dat achter de bal twee spelers stonden die vorig jaar nog bij de tegenstander speelden. Mike Mesker schoot de bal gelukkig over en Rob Notenboom stond erbij en keek ernaar.

Door een beetje laat fluitsignaal moest doelman Klaas vBalen een voorzet overbodig wegstompen waarbij hij de bal en ook Rick dToom raakte. Gevolg een blessure en tijd voor de wonderspons van verzorger Arthur. Gelukkig konden zowel Rick als de bal weer verder.

Twee minuten later lag de bal in het Wippolder doel. Tim Steenks goochelde zich tot bij de achterlijn en legde de bal zo ongeveer op de doellijn op het hoofd van Cekdar A. Een klein knikje was voldoende om de 2-0 op het opnieuw opgestarte scorebord te zetten (de wedstrijd werd zo geen 90 minuten maar 2x 45, wat toch ongeveer even lang was).

Nog geen halve minuut later dacht Wippolder in de persoon van Notenboom een antwoord te componeren. Hij ontsnapte op snelheid(!) aan de rechterkant en probeerde het met een diagonaal schot, maar Klaas vB wist intussen ook wel hoe je zijn inzetten moest stoppen en deed dat dan ook foutloos.

Na een kwartier kreeg Tim S. bij een soort van een-twee, medewerking van zijn tegenstander, belandde op de achterlijn vlak naast het doel en zette de bal vanaf daar scherp en laag voor. Of nu Omar EF de bal in het doel schopte of Wippolders nummer 5 Ricardo vHeyst was niet duidelijk te zien, maar zeker was dat de derde treffer een feit was, 3-0.

Nadat eerst Cekdar A. met alleen de keeper voor zich nog een kans op de vierde had gemist, kreeg Wippolder een uitgelezen mogelijkheid om dichterbij te komen. De bal stuitte in het 16-metergebied tegen de hand van Levi Schut, waarna de scheidsrechter oordeelde dat een strafschop aanstaande was. Maar Klaas vB wilde niets weten van capituleren en stopte de door spits Paternotte ingeschoten bal met een gestrekte actie naar de grond. De marge bleef en spitsen Luiten en Cekdar Atay werden ingeruild voor Bewar Atay en Soufian El Mourabit. Ook Ritchey vHek moest met een pijnlijke lies het strijdtoneel verlaten en werd vervangen door Ben vViersen.

In de blessuretijd van de wedstrijd raakte Bewar A. van dichtbij nog vol de paal en schoot Omar EF in kansrijke positie na een goed uitgevoerde een-twee over. Daarmee kwam een eind aan de schermutselingen en kon de overwinning worden gevierd.

Het was goed te zien, dat zowel Delft als Wippolder zich samen in het feestgedruis stortte op de klanken van DJ Marvinski, bijgestaan door Dark Raver en Raymond vd Knaap.

 

Atoom