Delft – Zwervers 1-4 03 jun 2018

Na een seizoen waarin de punten en doelpunten maar spaarzaam werden behaald en gescoord, was er vandaag het toetje waarin de degradatie nog zou kunnen worden afgewend.

Met de gebroeders Atay en Issam Khamkhami in de basis voor een wat offensievere potentie mocht Delft beginnen aan de laatste loodjes. Veld 1 en 2 waren reeds op vakantie gestuurd door de gemeente, dus veld 3 had de twijfelachtige eer vanmiddag als gastheer te mogen fungeren voor publiek, spelers en scheidsrechter Wagner en zijn assistenten.

Delft startte de wedstrijd met een klein overwicht wat uitmondde in een niet benutte schietkans voor Terence Olbina. Na tien minuten echter mocht Rick denToom van geluk spreken dat een duwtje in de rug van een ontsnapte tegenstander niet resulteerde in een penalty.

De gevaarlijke nummer 11 Dennis denHaan met een recent profverleden bij Excelsior had zijn stekkie gevonden aan de rechterkant van de Delft verdediging. Na een kwartier zwierf De Zwerver langs zijn opponent en stelde Klaas vBalen voor de eerste keer op de proef. Een handje van Klaas voorkwam erger en ook de terugkaatsende bal bleek net een teenlengte te ver voor een andere Zwerver.

Bij een vrije trap even later was een blik genoeg om de vrije trap net over zijn doel te laten zeilen. Delft kwam toch ook regelmatig “aan de overkant” maar na een klein halfuur zorgde een harde schuiver in de verre hoek voor de 0-1. Te simpel verdedigen bracht de bal voor de voeten van Dennis dH, die afdrukte en de 0-2 kon laten aantekenen.

Delft gaf het nog niet op en vijf minuten later volgde een vrije trap nadat Bewar Atay onreglementair tegen de grond was gewerkt. Souhail El Bojaddaini schoot de bal weliswaar in de muur, maar kon de terugkomende bal wel langs de muur plaatsen, 1-2.

Jammer dat een paar minuten later Wagners assistent niet het juiste oog in een ruim buitenspelgeval had waardoor binnen korte tijd het verschil weer werd vergroot naar 1-3.

Een bal tegen een Zwervende hand leverde een penalty voor Delft op en daarmee de kans om de aansluiting opnieuw te bewerkstelligen. Aanvoerder Dylan Kasius nam zijn verantwoording en ging achter de bal staan, aanloop…bal door het midden en een prooi voor de doelman, jammer.

In de tweede helft kreeg Zwervers nog een enorme kans om de score uit te bouwen maar liet dat na. Een uitval zorgde voor een oog-in-oog met doelman Klaas vB; de bal werd langs hem heen geschoven tegen de binnenkant van de paal. De terugspringende bal kwam voor de voeten van een van de Capellenaren die het presteerde om toch het lege doel te missen.

Een een-twee tussen Rick dT en Thomas Osei Owusu leek succesrijk. De een lukte, maar de twee ging hopeloos mis, wat onmiddellijk balverlies opleverde. Uit de snelle omschakeling besliste Zwervers de wedstrijd met een wonderschoon wippertje over Klaas VB definitief, alweer door Dennis den Haan.

En zo bleef de feestelijke promotie van vorig jaar tot slechts een seizoen beperkt.

Volgend jaar weer nieuwe kansen in de tweede klasse.

 

Atoom