DONK – Delft 0-2 05 mrt 2017

Er moest vandaag weer wat geïmproviseerd worden aan met name het defensieve deel van het elftal. Geen Levi, Paul, Ritchie en Paco ofwel een bijna compleet andere achterhoede moest het zien te klaren tegen rode lantaarndrager DONK. Dylan Kasius een linie terug en met vleugelverdedigers Soufian El Mourabit en Benny van Viersen als vleugelverdedigers kweet de nieuwe linie zich met verve van haar taak. Ook de “verdedigende “ man net buiten de lijn (met vlag) had vandaag een ander gezicht. Ed Stalman was de Changing Face.

Na een kwartiertje wennen, was daar het eerste gevaar. Een steekbal van Robbert Dogger bracht Tim Steenks vrij op de achterlijn, vanwaar hij een voorzet mikte op het hoofd van Omar El Fassi, voor vandaag gelegenheidsmiddenvelder. De ingekopte bal ging jammer genoeg over het doel van keeper Bas van der Eem.

Delft had het initiatief en na een halfuur was het raak. Rick den Toom zocht vanuit de tweede lijn het hoofd van zijn collega centrum verdediger Dylan Kasius. Hij vond het en op zijn beurt vond Dylan met zijn hoofd een stukje onbeschermd doel, 0-1.

Nog geen paar minuten later had Delft het af kunnen maken. Robber D. vond Tim S. die de bal op het hoofd mikte van Gavin Luiten, die op zijn beurt de bal goed en hard inkopte. Met een snelle en goede reactie voorkwam doelman Van der Eem dat de wedstrijd al gespeeld was.

Even later werd Gavin L. met een goede steekpass goed aangespeeld in de diepte. Alleen voor de doelman kreeg hij zijn lichaam niet helemaal goed achter de bal, waardoor deze naast het doel ging. Na de rust kreeg Delft nog kansen genoeg om de wedstrijd definitief te beslissen.

In de 47e minuut speelde Joeri de Vreede in een keer Robbert D. aan die daarmee vrij voor de keeper kwam. De bal verdween echter hoog in het Goudse luchtruim.

Omar pingelde vervaarlijk in het Goudse strafschopgebied maar kwam ook niet tot scoren, net als Gavin Luiten die een afvallende bal in een keer op de slof nam, maar alweer keeper van der Eem op zijn weg vond.

Zo kon het gebeuren dat Donk in het laatste kwartier terugkwam in de wedstrijd. Verontrustend vaak was er een gele overmacht aan Delftse kant, maar echt gevaarlijk werd het niet.

In de 79e minuut bracht Gavin L. Robbert D. in stelling, maar hij miste de opgelegde kans. De bal schoot voorlangs het doel en belandde zomaar voor de voeten van de ingevallen Cekdar Atay, die daar niet op gerekend had. Hij raakte de bal nog wel, maar de richting werd niet de juiste.

Een minuut later kon Delft opgelucht ademhalen. Tim S. legde de bal opzij voor de voeten van Gavin L. die genadeloos hard uithaalde en deze keer keeper Van der Eem kansloos liet, 0-2.

De assistent scheidsrechter van DONK probeerde met een vlagsignaal voor buitenspel nog iets aan de beslissing van scheidsrechter Waleveld te veranderen, maar de leidsman hield zich terecht bij zijn eigen waarneming.

In het vervolg kwam de overwinning niet meer in gevaar en zonder veel tijd bij te tellen konden de acteurs een droog heenkomen zoeken na een nat en winderig verblijf aan het Gouwe kanaal.

 

Atoom