DVV DELFT G1 haalt finale KNVB beker !!!

Verslag halve finale KNVB beker wedstrijd Nieuwerkerk G1 – DVV Delft G1 uitslag 2-5.

Met de wetenschap dat Nieuwerkerk G1, kampioen van 1e klasse groep 2, de kampioen Klasse 1 groep 1 LMO hadden uitgeschakeld in de poule fase om de KNVB beker werd er met veel respect afgereisd naar Nieuwerkerk. DVV Delft en Nieuwerkerk treffen elkaar nauwelijks en stonden daarom dan ook vol spanning aan de aftrap. Er was aardig wat publiek uit de regio op deze wedstrijd afgekomen. Om precies om 13.00 uur werd er afgetrapt op sportpark Dorrestein. Na een zenuwachtig begin pakte Delft het initiatief wat een veldoverwicht bracht. Echter leidde dat nog niet tot kansen.
Volledig tegen de verhouding in kwam Nieuwerkerk G1 plotseling op 1-0. Een verdwaalde voorzet kwam ongelukkig tegen het been van Johan Hiemstra aan en verdween in het doel. Lang mocht Nieuwerkerk niet genieten van de voorsprong. 3 minuten later stond het alweer 1-1. Delft zette het veldoverwicht door. Op rechts brak Ferry Wennekes door en gaf een voorzet op maat voor Jeff Pijnenburg. Met een simpele voetbeweging tikte hij de 1-1 binnen. Nieuwerkerk was van slag en 2 minuten later stond het 1-2. Wederom was Jeff Pijnenburg de doelpuntenmaker. Vanaf dat moment was Delft heer en meester en lieten er geen gras over groeien wie naar de finale zou gaan.
Delft vond elkaar makkelijk en Nieuwerkerk kon daar weinig tegenover stellen. Doelpunten konden niet uitblijven en halverwege de eerste helft stond het 1-3. Doelpunt van grote schoonheid wat publiek beloonde met applaus. Vrije trap rond de middellijn werd genomen door Zefanja Floris.
Prachtig strak vond hij het hoofd van Jeff Pijnenburg die hem even fraai in het doel kopte. 1-3. Delft verzwakte niet en bleef druk houden op de helft van Nieuwerkerk. Er waren genoeg kansen om de score verder uit te bouwen en dat had ook gemoeten. Echter bleef Nieuwerker loeren op een counter maar de verdediging van Delft stond als een huis onder aanvoering van Dylan Rommelse. Net op het moment dat Nieuwerkerk dacht de schade tot de rust te beperken tot 1-3 lag 20 seconden voor rust de 1-4 tegen de touwen. Ferry Wennekes zetten goed door, omspeelde de keeper en tikte de 1-4 binnen.
Meteen daarna werd er afgeblazen voor de rust.
2e helft gaf een totaal ander beeld dan de eerste helft. Delft wachtte rustig af en Nieuwerkerk was de ploeg met het meeste balbezit. Alhoewel het doel van Delft kwam aardig onder vuur kwam te liggen leidde dat niet tot grote kansen. Schoten op doel gingen hoog over of ver naast. Nieuwerkerk probeerde het met afstandschoten maar die werden vakkundig gepakt door Dimitri Zegers die weer in een geweldige vorm stak.
Halverwege de 2e helft werd het 2-4. Delft stond niet goed op te letten bij een corner en Nieuwerkerk profiteerde daarvan. Het had even de schijn dat het weer spannend kon worden. Delft werd zenuwachtig achterin en dat kwam het spel niet ten goede.
Gelukkig voor hun had Nieuwerkerk het al opgegeven en was de spanning uit de wedstrijd. Deze was helemaal verdwenen toen Mark Berg, hij stond net binnen de lijnen, een afgemeten pass gaf op de navel van Jeff Pijnenburg. Deze werkte de bal met dezelfde navel achter de verbouwereerde keeper. 2-5.
Nieuwerkerk had geen antwoord meer en Delft hoefde niet meer.
Scheidsrechter gaf aan nog 2 minuten blessuretijd en blies daarna af. DVV Delft G1 staat voor het 2e jaar achtereen in de KNVB beker finale wat een zeer knappe prestatie is. Daar wacht Donk als tegenstander.

Robert van den Bosch)