Groeneweg – Delft 1-2 16 okt 2016

Het nieuwe kunstgrasveld van Groeneweg was nog niet vrijgegeven voor bespeling, dus moest er vandaag op het oude tapijt en rollende rubber, worden beslist over de punten. Een tegenstander die in de editie van 2009 nog werd bestreden door de huidige Delft-trainer Oscar Laguna Burgos.

Het begin van de wedstrijd stond in het teken van het wennen aan de stroef rollende bal en het juiste antwoord op de speelwijze van de Zevenhuizers. Met hun twee, soms één-spitsen systeem viel er op beide vleugels veel ruimte, waarin hun middenvelders en achterspelers herhaaldelijk opdoken.

Al in de eerste minuut ging een bal over het Delftse centrum heen. De snelle Groeneweg-speler was niet te achterhalen, maar zag tot opluchting van Delft, zijn lob over de uitgekomen Klaas vBalen net over het doel gaan.

In de 12e minuut was het wel raak. De nummer 7 van Groeneweg, Mario vDieren dook aan de rechterkant vrij op voor doelman Klaas vB en liet hem met een hard schot kansloos, 1-0.

Delft bleef een beetje zoekende naar hun normale voetbal. Pas in de 23e minuut was er een poging van Omar EF die met buitenkant rechts probeerde om de bal om de 18 jarige doelman Heijkoop te krullen. Helaas zonder het beoogde resultaat.

Resultaat was er wel bijna voor Groeneweg. Een voorzet werd uitverdedigd en opnieuw ingebracht waarbij een enorme kans ontstond om de bal vrij in te koppen. Doelman Klaas vB verhinderde een goede afloop, waarna Rick denToom op de doellijn voor het laatste deel van het transport zorgde. Dat was ook de ommekeer in de wedstrijd. In de 38e minuut kwam de bal voor de voeten van Dylan Kasius en uit het niets was daar met een enorme pegel de gelijkmaker, 1-1.

Op slag van rust caramboleerde Omar EF zich door de verdediging tot aan de achterlijn, Vanaf de rechterkant bood hij Gavin Luiten een niet te missen kans…, die hij miste. Later verklaarde hij zijn voet niet goed achter de bal te krijgen.

Na de rust vervolgde Delft met het betere spel en in de 56e minuut vonden Gavin L en Levi Schut elkaar blindelings, waaruit laatstgenoemde de 1-2 binnen schoot. Cekdar Atay was intussen wat gewend aan de bal die wat nadrukkelijker beroerd moest worden om mee te gaan in zijn sleepbewegingen. In de 65e minuut zag hij de doelman voor zijn goal staan en probeerde onmiddellijk met een lob te scoren, maar de bal was net niet precies genoeg.

Scheidsrechter Van Sprang, ingevallen voor de bij Delft niet onbekende heer Straver, had het niet moeilijk en floot een prima wedstrijd, al werden de aanvallers wat vaak teruggefloten voor terugduwen tegen hun duwende tegenstander. Gelukkig deed hij dat aan beide kanten.

Groeneweg probeerde het nog met lange ballen, die overigens prima met gevoel werden getrapt door nummer 4 Willemsen. Maar Delft hield met bekeken voetbal de tegenstander van het doel.

In de laatste tien minuten werden Cekdar A.,Gavin L. en Omar EF afgelost door Joeri de Vreede, Bewar Atay en Djordy Dijkgraaf. Joeri dV kwam net een teenlengte tekort bij een voorzet, om zijn invalbeurt met een treffer te bekronen, maar na 95 minuten konden toch de punten mee naar Delft.

 

Atoom