HVV – Delft 4-4 24 jan 2016

De vorige editie leverde negen treffers op, de uitvoering van vandaag kwam tot een aantal van acht, maar wel in een andere verdeling. Na driemaal de euforie van een winnende treffer was er in de 97e minuut toch de afknapper van de gelijkmaker.

De eerste helft leek een appeltje-eitje. Na tien minuten ontsnapte Omar Ouled Haddou, werd zowel buiten als binnen het strafschopgebied vastgehouden, maar kreeg “slechts” een vrije trap op de rand van het zestienmetergebied. Het leek op een ingestudeerde variant met overstapjes van Khalid Ouled Haddou en Rick den Toom, waarna Anthony Sintniklaas het doel zou moeten vinden. Helaas hij vond het niet en schoot de bal hoog over.

Na 25 minuten werd rechtsachter Paco Coenen gewisseld voor Tom Cataldi, die bij zijn eerste actie, na vasthouden, een terechte gele kaart kreeg voorgehouden. Een paar minuten later stond Omar OH na een goede steekpass plotseling oog in oog met de doelman, maar het been van keeper Voskamp was voorlopig spelbreker.

Na ruim een halfuur was het toch raak. Een slalom van Khalid OH in de zestien, eindigde in een voorzet, die van Vincent Romeijn het juiste duwtje meekreeg. In de verre hoek plofte de 0-1 binnen. Een minuut later dezelfde hoofdrolspelers, maar met een andere rolverdeling. Een goede pass van Vincent R. op Omar OH. Met een bekeken wippertje kon de 0-2 op het scorebord. Twee minuten later leek een lobje van dezelfde speler de juiste keuze, maar de uitvoering kwam “niet van de grond”.

In de tweede helft keerden de kansen. Delft begon nog gevaarlijk met een vallende voorzet van Tim Steenks, die maar rakelings over het doel werd gekopt door Omar OH. Daarna werd HVV, met de wind in de rug steeds gevaarlijker met hun lange ballen. Levi Schut werd gefopt, maar vond gelukkig de aanwezigheid van een alerte doelman Klaas van Balen.

Tien minuten later moest Tom C. zijn doelman op de lijn te hulp schieten. Bij het uitverdedigen bleef de bal hangen op het middenveld, waar Khalid OH zich de bal eenvoudig liet ontfutselen. Het daaropvolgende Haagse schot was Klaas vB te machtig, 1-2.

HVV rook de aansluiting, maar Omar OH zorgde bijna voor vergroting van de voorsprong. Een slalom door het zestienmetergebied werd besloten met een onverwachts schot. De goede actie werd al even knap verwerkt door een bliksemsnel reagerende doelman, die de bal daarmee buiten zijn doel hield.

Met nog twintig minuten te spelen liet good old laatste man Brian Bel zich op rechts verschalken waarna de voorzet met kunst en vliegwerk in het Delftse doel eindigde, 2-2.

Het was weer de beurt aan Delft. Rick dT legde een vrije trap op de achterlijn ter hoogte van het strafschopgebied op het rondzwevende hoofd van Tim S. , die met een onhoudbare knik zorgde voor 2-3. En nog was de doelpuntenregen niet opgedroogd.

Nadat HVV-er Walhain met een tweede gele kaart moest vertrekken volgde er een groot aantal dode spelmomenten waarmee Delft veel moeite bleek te hebben. Met name de inschuivende verdediger Janssen had de “vrije” dag van zijn leven. Met vier man om zich heen kreeg hij een van de toegekende vrije trappen “toegelepeld”. Hij bedacht zich geen moment en weer was het gelijk, 3-3. Een beter lot had de schitterende combinatie tussen Levi S en Anthony S en Omar OH verdiend, maar de goed ingeschoten bal werd ternauwernood van de doellijn gekopt.

Nog een keer kwam Delft op voorsprong. Een inzet belandde voor de voeten van Tim S. Met een schijnschot “vloerde” hij de keeper voortijdig en schoot vervolgens hard de bal tegen de touwen, 3-4. HVV bleef er echter in geloven. Zelfs doelman Voskamp kwam zijn collega het leven zuur maken binnen het vijfmetergebied, maar het had de goedkeuring van scheidsrechter Tjong A Hung, die blijkbaar niet van “ophouden” wist. Delft kreeg de bal niet meer weg en de ene na de andere corner volgde. In de 97e minuut kon alweer verdediger Janssen zijn voet tegen de bal krijgen en liet het scorebord voor de achtste maal wijzigen, 4-4. De scheidsrechter vond het uiteindelijk genoeg en floot bij de aftrap direct voor het einde van de wedstrijd.

Atoom