LMO G1 – DVV Delft G1

Het is zover, DVV Delft G1 is kampioen van group 1.

Na een paar keer een 3e plaats is nu de stap naar de titel genomen.

Een heel sterk seizoen werd mooi afgesloten met een memorabele overwinning op old time rivaal LMO G1.

De stand voor vandaag was dat LMO G1 op de 1e plaats stond met 3 punten voor op DVV Delft G1. Doelsaldo was gelijk, allebei +44.

Hierdoor had LMO G1 genoeg aan een gelijkspel om wederom de titel te pakken.

Verslag van de wedstrijd

Wedstrijd begon op precies om 11.00 uur. Wat zenuwachtig begin want de belangen waren hoog. Licht veldoverwicht leidde tot wat kleine kansjes en LMO raakte daar niet van uit evenwicht. Dat veranderde na 15 minuten toen Ferry op rechts doorbrak en via een verdediger van LMO de 0-1 liet aantekenen. Niet veel later had DVV Delft op 0-2 moeten komen maar de 3 tegen 1 situatie werd niet goed uitgespeeld. LMO werd dreigender maar verder dan een afstand schot op de paal kwam men niet. De rust werd ook met de 0-1 bereikt.

Na de rust begon LMO, mede ingegeven door de tussenstand, aan te dringen op het doel van DVV Delft. Een sterk spelend LMO drukte dat overwicht ook uit in doelpunten. In de 15e minuut van de 2e helft werd het 1-1. Mooi uitgespeeld aanval werd koel afgerond. Vlak daarna kwam LMO op voorsprong door een mooie solo actie 2-1. LMO begon terug te zakken naar hun eigen helft en DVV begon va-banque te spelen. Niets meer te verliezen en 1 minuut na de 2-1 stond het alweer 2-2. Weer Ferry tekende voor deze treffer. Na deze treffer kwam de spanning nog meer in de wedstrijd en aan beide kanten werden mooie acties afgewisseld met veel fouten. Van goed voetbal was geen sprake meer maar de spanning vergoedde veel.

Het toegestroomde publiek kreeg een leuk schouwspel voorgeschoteld met een laatste minuut die Alfred Hitchcock bedacht kon hebben. In werkelijk de laatste seconden van de wedstrijd gooide Dimitri de bal naar voren en via Ferry en Jay kwam de bal bij de net ingevallen Patrick van de Kooij terecht die 12 seconden voor tijd, cool afrondde. LMO stortte ter aarde en DVV Delft werd gek. Emoties gierden over het veld, jongens besprongen elkaar alsof ze de wereldbeker hadden gewonnen. Maar dat voelde ook zo. LMO mocht nog aftrappen maar werd daarna meteen afgefloten door de prima leidende scheidsrechter John Ponsen.

Een groot compliment naar het hele team wat karakter heeft getoond, geknokt hebben als leeuwen en doorgezet hebben als het even tegen zat. Kwaliteiten die afgelopen seizoen erin zijn gesleten. Geschiedenis is geschreven en de G1 van DVV Delft, onder leiding van Willem van de Kooij, is voor het eerst kampioen in de hoogste klasse van het G-voetbal.

Op naar volgende week waar de kans is om de dubbel te pakken. Dan staat de G1 in de KNVB bekerfinale.