Olympia – Delft 3-0 08 apr 2018

Met Ritchie vHek in de gelederen om de laatste linie te completeren moest Delft vanuit die basis het middenveld en de voorhoede zien aan te sporen om de doelpuntenteller eens aan het werk te zetten. Onder leiding van scheidsrechter Evers kon de wedstrijd op het mooie complex met een wat minder hoofdveld om 14 uur in gang worden gezet. Dit alles onder het toeziend oog van de Olympia mascotte (wie zou er bij Delft voor deze baan te porren zijn? ;we hebben een kandidaat in de Dop).

In de eerste tien minuten rammelde Delft aan de Olympia poort. Een uitval waarbij Youssef Jerrah in de diepte werd weggestuurd, eindigde in een kansrijke voorzet waarbij Dogukan Kulup en de bal helaas niet nader tot elkaar kwamen.

Niet veel later kon Olympia uit een corner de bal met het hoofd aaien en lag de bal in het doel van Delft, 1-0. Twee minuten later had Youssef J. de gelijkmaker op zijn schoen, maar zijn schot ging naast. In diezelfde periode draaide Soufyan El Mourabit, die vandaag een onderling partijtje uit moest vechten met zijn tegenstander, nummer 11 Soefian, zich knap vrij in het 16 metergebied. Zijn schot kon echter worden gepakt door doelman Dols.

Ondertussen liet Delft goalie Klaas vBalen zich niet zomaar passeren en hield Delft voorlopig in de race.

Na ruim een halfuur prikte Soufyan EM een balletje mooi over de verdediging voor de voeten van Dogukan K. die de bal beheerst in het doel schoof. Jammer was dat de grensrechter vlagde voor buitenspel, waarna scheidsrechter Evers geen goedkeuring aan het doelpunt gaf.

Vlak voor de rust bracht een slechte balaanname van Levi Schut Olympia plotseling het balbezit met een opgeschoven Delft. Een snelle overname leek de volgende treffer in te luiden, maar Klaas vB klaarde in zijn eentje de klus tegen twee man.

Twee minuten later was het wel raak. Een bal door het centrum huppelde een beetje lullig door de laatste linie en met een hard schot was de 2-0 een feit. Tot de rust was Delft nog tweemaal dicht bij de aansluiting. Een schot van Terence Olbina noopte doelman Dols tot een strekoefening en even later Kopte Levi S. uit een corner de bal goed in, maar was er weer keeper Dols die de aansluiting voorkwam.

Na de rust mocht Levi S. het nog een keer proberen. Uit een corner nam hij de bal in een keer op zijn schoen en raakte de bal vol. Helaas leken de Goudse doelman en de bal een magnetisch “bondje” te hebben gesloten, want ook deze poging eindigde precies in zijn handen.

In die tweede helft bleef Delft toch de meest voetballende ploeg en werd Olympia af en toe maar gevaarlijk met snelle uitbraken na overnames van een “hoog” voetballend Delft. Dat bleek wel uit het grote aantal corners dat werd “verdiend”. Ritchie vH was nog dichtbij met een vliegend schot net naast, voordat Olympia uit een van hun uitvallen de derde treffer kon scoren. Klaas vB kon de eerste poging nog verijdelen maar de rebound was niet te missen, 3-0.

In het vervolg moest Olympia nog wel een bal van de doellijn halen, maar de wedstrijd was gespeeld en eindigde in 3-0.

 

Atoom.