RVC ‘33 – Delft 5-3 13 nov 2016

Vandaag stond nog meer dan vorige week de opstelling in het teken van de sluitpost. Vaste doelman Klaas vBalen had nog wat rust nodig voor zijn gekwetste vinger. Stand-in Bawan Amin had die rust gezocht elders op de wereld, waarmee het vaste arsenaal aan keepers was uitgeput. Gelukkig was Raymond vdKnaap bereid om voor een keer de handschoen op te pakken en belangrijker misschien om die ook aan te trekken.

Scheidsrechter El Hajouti liet beide teams om 14:30 uur beginnen aan hun krachtmeting.

Delft kwam al snel en gemakkelijk op voorsprong. Bewar Atay, in de ploeg voor de ziekelijke Gavin Luiten, verdiende met zijn actie een corner, die door Tim Steenks bij de eerste paal werd neergelegd. Doelman Frank vLeeuwen zette zijn vuist er tegenaan en sloeg de bal niet uit maar juist in het doel, 0-1.

Na nog wat speldenprikken had Delft de kans op een volgende treffer, maar Cekdar Atay schoot de vrije kans over. Nog beter was geweest om de bal af te leggen op de vrije Omar El Fassi, maar dat is wijsheid achteraf.

Delft had de wedstrijd redelijk in handen maar gaf deze in tijd van tien minuten geheel weg. Tot driemaal toe vlogen schoten al of niet te gemakkelijk in het doel, 3-1. Na de rust was Delft het kwijt en rook RVC dat er misschien wel meer te halen was. RVC leek als ploeg door hun loopvermogen uit meer dan elf mensen te bestaan en herhaaldelijk moest de verdediging zoeken naar afweer als in een eerdere fase balverlies was geleden of mensen te gemakkelijk werden uitgespeeld.

Een goede combinatie leverde de 4-1 op en het pleit leek beslecht.

Gavin Luiten werd in het veld gebracht en dat zorgde toch voor wat meer dreiging. Een eerste kans van hem eindigde nog in de handen van de keeper, bij de tweede eindigde hij met zijn neus in het gras, waarna de bal op de stip ging. Tim Steenks schoot de penalty onberispelijk binnen, 4-2.

Er gloorde weer hoop. Zeker toen Omar EF zich door de Reeuwijkse verdediging had gewerkt en de bal naar Gavin L. schoof. Met een bekeken schuiver bracht hij de 4-3 op het bord. Delft geloofde er weer in en ging in de laatste vijf minuten op zoek naar de gelijkmaker. Een vrije trap van Rick denToom ging om de muur heen en kon jammer genoeg net buiten het doel worden geduwd door de doelman. In de blessuretijd maakte RVC uit een van de vele verre uittrappen aan alle illusies een eind, 5-3.

 

Atoom