Terugblik Penalty Bokaal en bedankje

Zondagmiddag 6 januari 2019 verzamelden de DVV Delft jeugd en G zich voor een nieuwe DVV Delft traditie : De Penalty Bokaal. Opgedeeld in 4 teams namen ze het op tegen de keepers Teun, Gyanie en Ted.

Bij de JO9 en JO7 moesten de voetballertjes even een ronde op gang komen en hield keeper Teun bijna alles tegen. Maar vanaf de tweede ronde werd het goed spannend en bleek Filip met zijn stevige penalty’s de sterkste van de groep. Om de tweede en derde plaats werd flink gestreden en moesten meerdere rondes worden toegevoegd om de strijd te beslissen. De grote zus van Khalid, Anissa, verraste ons met haar trefzekere penalty’s en pakte de tweede prijs. Jivin van de JO7 kon het zelf eerst nog niet geloven maar hij veroverde de 3de medaille in deze poule. Bilal greep net naast de winst maar verdiend zeker een eervolle vermelding.

Bij de JO11 en JG was de strijd wat sneller beslist. Dat lag absoluut niet aan de getalenteerde keeper Gyanie die zich kranig hield in het grote doel. Al snel was duidelijk dat we om een aantal jongens niet heen kunnen. Met groot gemak en trefzeker scoorde Savedin maar liefst 4 maal (niemand scoorde deze dag in de eerste 5 rondes zo vaak als Savedin). Gevolgd door Eef op de tweede plaats. En Firat, bekend van zijn keiharde goals, sleepte de 3e prijs in de wacht.

Bij de JO15 was de strijd in 4 rondes beslist. Tegen keeper Ted wist winnaar Elyesa 3 keer te scoren. De strijd om de tweede plaats werd nog erg spannend; Brian wist zijn laatste tegenstander Halil te verslaan in de extra ronde.

Bij de G ging het er wat serieuzer aan toe. In grote getale waren de jongens en meisjes van de G deze dag gekomen om te strijden voor de Penalty bokaal 2019. De grootste groep van vandaag maakte het Ted nog knap lastig en er werd vanaf de eerste ronde dan ook veel gescoord. En op het moment dat de winnaars in andere groepen al bekend waren, bleef het bij de G nog erg lang spannend tot op het laatst. Met veel enthousiasme werd er fanatiek gestreden. De overwinning werd uiteindelijk opgeëist door Patrick. Jeff lukte het in een extra ronde om die tweede plaats te bemachtigen. Steven pakte de derde prijs.

De sfeer op de club was deze zondagmiddag zeer goed; de spelers hadden er zin in en het was een gezellige samenkomst langs de lijn en in de kantine, een goed begin van sportief 2019! En hoewel niet iedereen vandaag met een medaille naar huis ging, mag iedereen erg trots zijn op zichzelf.
In de kantine werd iedereen getrakteerd op wat drinken en werden de winnaars van deze dag bekend gemaakt. Met een eervolle vermelding voor de keepers Teun, Gyanie en Ted, die zich kranig hebben gehouden tegen al die penalty’s. Extra dank voor Ted die ondanks een opkomende blessure bereid was maar liefst twee grote teams te keepen.
We kijken terug op een leuke middag waarop een nieuwe traditie geboren is : de DVV Delft Penalty bokaal.

Winnaars:
JO9 + JO7 tegen keeper Teun :
1 : Filip
2: Anissa
3 : Jivin

JO11 + JG tegen keeper Gyanie:
1: Savedin
2: Eef
3: Firat

JO15 tegen keeper Ted:
1: Elyesa
2: Brian
3: Halil

G tegen keeper Ted
1: Patrick
2: Jeff
3: Steven

Voor aanvang van de nieuwjaarsreceptie werd Monique van Kampen door het huidige JAC bedankt voor haar jarenlange inzet voor het JAC. Zijn kreeg uit handen van Ries van Dam een leuke attentie. Monique was jarenlang de drijvende kracht achter het JAC.