TOGB – Delft 1-1 26 feb 2017

Inhalen in Berkel, dat was de opdracht van de KNVB. In het carnavalsweekend en voorjaarvakantie, dus grote kans op reeds geplande afwezigheidsbehoeftes. Bij Delft viel die schade gelukkig mee, alleen Richard Staakman vierde vakantie. Daarnaast had Cekdar Atay zich ziek afgemeld en begon ook Gavin Luiten op de bank. Al met al een ontmantelde voorhoede, vandaag aangevuld met Joeri de Vreede en Mano Jongmans. Gelukkig was Tim Steenks weer terug van vakantie en was Paul Etienne, met gerechte rug, bereid om de geschorste Ritchie vHek te vervangen.

Onder leiding van scheidsrechter Van Horssen uit Den Hoorn kon de wedstrijd op een winderig Hoge Land om 14 uur van start.

De eerste twintig minuten was het wennen aan elkaar en daarvan kon TOGB profiteren. De Delftenaren vonden elkaar moeizaam en bleven ook niet gemakkelijk in balbezit. In de 25e minuut kreeg TOGB een vrije trap op de hoek van het 16 metergebied. Achter de bal de gretige nummer 8, Fissoune. Met een harde krul vloog de bal over de muur in de korte bovenhoek, 1-0.

Vijf minuten later was de stand weer gelijk. Joeri de Vreede nam de bal aan met de borst en bracht de bal uiteindelijk bij Omar El Fassi, die weliswaar de drukte opzocht, maar zich daar knap vrijspeelde. Keeper Verkerk was het laatste obstakel, maar ook hij werd netjes uitgespeeld, waarna Omar de bal in een leeg doel kon schuiven, 1-1.

In het vervolg van de eerste helft kreeg TOGB nog een aantal vrije trappen, steeds iets verder van het doel, maar ze bleven uiterst gevaarlijk. Gelukkig had doelman Klaas vBalen er goed het oog in en zweefde hij alles naar een veilige haven.

De tweede helft was acht minuten bezig toen een goede steekpass van TOGB de Delftse verdediging verraste en terechtkwam bij nr. 8, Fissoune. Het vonnis leek te worden geveld, maar razendsnel uitkomen van Klaas vB voorkwam Berkels succes.

Ondertussen was Mano J. vervangen door Gavin Luiten. Het bleef een spelletje van aanvallen en verdedigen met de beste kansen voor TOGB. Een corner voor TOGB zeilde voorbij het doel en kwam precies voor de voeten van een TOGB-er. Zijn schot was hard, maar gelukkig een fractie te hoog gericht, waardoor de engeltjes op en via de lat redding konden brengen.

Met nog twintig minuten te gaan was bij Tim S. de pijp leeg en was het de beurt aan Soufian El Mourabit.

De rechtsachter van TOGB was een oude bekende. Javier Brouwer, na een jaar Heinenoord neergestreken in Berkel bij inmiddels zijn twaalfde club. Zijn snelheid was bij de meesten wel bekend, maar nog niet bij linksachter Levi Schut. Na een goede een-twee ging hij diep en was voor de achterlijn niet meer te achterhalen. Zijn voorzet leek eenvoudig te worden binnengekopt door Joey Lems, maar daar waren weer de vertrouwde handen van Klaas vB. De bal leek al bijna te hunkeren naar dat innige contact.

Tien minuten voor het eindsignaal leek TOGB Delft even te belegeren rondom het strafschopgebied. Het resultaat was een klimmend strak schot richting de linker bovenhoek. Iedereen stond aan de grond genageld, maar de op de lat zittende engeltjes haastten zich als de wiedeweerga naar de dichtstbijzijnde paal en keerden zo de op succes afstevenende bal.

Een opstootje van de licht ontvlambare Fissoune in de overigens sportieve wedstrijdbezorgde hem en Levi S. nog een gele kaart.

Even later raakte Levi geblesseerd aan zijn bovenbeen, maar kon niet meer worden gewisseld omdat intussen Robbert Dogger de plaats had overgenomen van Joeri de V. Noodgedwongen deed Levi vanaf dat moment met een van pijn vertrokken gezicht, in een neutrale zone aan ondersteunende activiteiten

Een gemakkelijk gegeven vrije trap zorgde nog voor een gevaarlijke situatie. Deze keer laag en hard ingeschoten keerde Klaas vB de bal, maar bezorgde hem daarmee precies voor de voeten van de Berkelse nummer 14. Het pleit leek beslecht, maar hij zocht het doel op het Hoge Land te hoog en dat was nou net het domein van de Delftse engeltjes, die het leer luchthartig “opeisten”.

Hard werken bracht zo in ieder geval een punt mee naar Delft.

 

Atoom