VOC – Delft 2-0 19 nov 2017

Na een weekje rust door de afgelasting van vorige week, stond Delft vandaag aan de startstreep tegen een van de oudere clubs in Nederland, het uit 1895 daterende VOC.

In het hart van de verdediging keerde Rick denToom terug en vormde samen met Ben vViersen het centrale duo. Dogukan Kulup was terug van een blessure, allemaal ingrediënten voor de hoop op een positief resultaat.

Al in de eerste minuut ontstond er een ruime mogelijkheid voor Delft. Dylan Kasius bereikte met een strakke pass Youssef Jerrah, die de kansrijke mogelijkheid echter geen vervolg kon geven.

VOC was op zijn hoede, had gedacht dat het met een slecht voetballende ploeg te maken kreeg gezien de verschillen op de ranglijst, maar moest al gauw inzien dat het op zijn tellen moest passen. Na een kwartier zette Bewar Atay, gestart in de basis, Youssef J. oog in oog met de keeper, maar zijn schot in de korte hoek werd attent gestopt door doelman Vis, die vandaag meer te doen kreeg dan hij vooraf zal hebben gedacht.

Zodra de lange VOC spitsen goed werden bediend was het alarmfase 1 voor Delft. Bij een van de voorzetten torende de VOC spits hoog boven de verdediging uit maar mikte de bal net over de verre kruising. Even eerder had Klaas vBalen al met de voeten redding moeten brengen, maar de nul stond nog steeds op het bord.

Nadat een Rotterdams schot vanuit het centrale deel van het 16-metergebied onschadelijk was gemaakt moest de Rotterdamse doelman Vis alle zeilen bijzetten om te voorkomen dat hij de bal uit het doel moest hengelen. Na een diepe bal werd Dogukan K teruggevlagd maar niet teruggefloten. Hij legde de bal af op Youssef J. die de bal met een boogje over de doelman probeerde te leggen. Met een uiterste inspanning van de vliegende Vis kon deze de bal net bereiken en over het doel tikken. Uit de rebound van de daaropvolgende corner mikte Bewar A. net te hoog.

Op slag van rust werd Soufyan El Mourabit, die het moeilijk had vandaag met steeds maar voor hem opdoemende tegenstanders, uitgespeeld. Ook de hulptroepen konden niet voorkomen dat VOC de bal achter Klaas vB prikte, 1-0.

Na de rust bleek doelman Vis nog steeds alert en wierp zich onverschrokken op zijn prooi bij een verrassend ingeschoten bal van Soufyan EM.

Tijd voor twee wissels. Ali Akkaya kwam voor Youssef J en even later verving de ene Atay de andere. Cekdar kwam in het veld voor Bewar.

Een kwartier voor tijd vloog er weer een lange VOC spits door het luchtruim, maar zijn goed geplaatste kopbal werd stijlvol uit het doel gehouden door Klaas vB, die bijtijds was opgestegen.

Het vervolg leverde de grootste kans van de wedstrijd op. Cekdar werd door het centrum bediend, was op tijd gestart en had alleen doelman Vis nog tegenover zich. Die had zich gedurende de wedstrijd lekker opgewarmd en bleek ook nu niet van zins mee te werken aan de gelijkmaker en voorkwam dat hij werd gepasseerd.

In het slot verving Regilio Macdonald de licht geblesseerde Levi Schut.

Delft probeerde het nog wel, maar nadat een verbaal wedstrijdje tussen Ben vV en VOC speler Broeders de concentratie wat wegnam, viel in het eindsignaal van scheidsrechter Van Etten de tweede treffer, 2-0.

Jammer, er had minimaal wel een gelijkspel in gezeten vandaag.

 

Atoom