Wippolder – Delft 2-3 19 mrt 2017

Onder stormachtige omstandigheden stond vandaag derby twee van drie derby’s achter elkaar op de rol. Altijd leuk, zeker omdat bij Wippolder drie spelers uitkomen die kortere of langere tijd bij Delft hebben gevoetbald. Aan scheidsrechter Westhof de eer om het geheel in goede banen te leiden en te toetsen aan de reglementen.

Al in de eerste minuut moest hij de integriteit van de vlaggende Wippolder assistent beoordelen. Het buitenspelsignaal werd genegeerd en Cekdar Atay mocht in kansrijke situatie verder. Met een beweginkje te veel bleef succes uit.

De wind stond in de lengterichting van het veld, Delft moest in de eerste helft met windje tegen elkaar proberen te vinden. Dat lukte goed, vaak meestal beter dan met een harde wind in de rug.

Na een klein kwartier bereikte een steekpass opnieuw Cekdar A. nu direct gevolgd door een schot wat maar net het doel miste.

Intussen moest de scheidsrechter een beetje wennen aan de verschillende kleuren op het veld. Overtredingen werden altijd gemaakt door “wit”, maar naast het groen zat er toch herhaaldelijk ook een blauwe kleur bij…… Na 26 minuten draaide een vrije trap voor Delft vanaf de linkerkant mooi langs het doel. Cekdar A. kreeg zijn been maximaal uitgestrekt tegen de bal en passeerde daarmee de doelman Jesper Stijnman, 0-1.

De eenmansvoorhoede Cekdar A. voelde zich op het kunstgras in zijn element, goed voor het betere priegelwerk. Met een verrassende en goed uitgevoerde omhaal verraste hij bijna Stijnman voor de tweede maal.

Twee minuten voor rust kreeg Wippolder het geluk aan zijn zijde. Een verre uittrap bereikte een buitenspel staande Wippolderse aanvaller. Het duurde even voordat hij de bal beroerde, het moment waarop assistent Rinus deWaard mocht vlaggen en dat ook deed. De scheidsrechter zag het anders en liet doorgaan. Met een sliding probeerde Delft het onheil te voorkomen, maar een gele kaart en een penalty waren slechts de revenuen. Mike Mesker voltrok het vonnis, 1-1.

Een strak kanonschot, dat nog een beetje stuwende kracht in de rug kreeg, moest vlak voor rust door Klaas vBalen nog richting Delfgauw worden gestompt, maar dat was wel het laatste wapenfeit van de eerste helft.

De tweede helft was vijf minuten oud toen Delft weer kon juichen. Rick denToom ging diep en de steekpass kwam precies op tijd en maat. In de verre hoek liet hij keeper Stijnman kansloos, 1-2.

Dat Ben vViersens sliding in de 16 met een corner werd “bestraft” was misschien mooi meegenomen en toen even later een goal van Wippolder werd afgekeurd na een buitenspelsituatie was duidelijk dat de scheidsrechter het evenwicht weer had hervonden. Dat in dezelfde minuut toch een tegengoal viel, had Delft een beetje aan zichzelf te wijten. Een simpel foutief passmoment luidde de snelle overname van Wippolder in. Rob Notenboom was degene die de gelijkmaker achter Klaas vB schoot, 2-2. Een volgende grote kans kreeg Wippolder toen Rick dT op de achterlijn werd uitgespeeld en de bal vrij voor de voeten van een van de Wippolder voorwaartsen kwam. Gelukkig zocht hij het doel ruimschoots te hoog en was het gevaar geweken.

Delft, door blessures en schorsingen met een aangepast elftal spelend, wilde echter meer dan een gelijkspel. Een goede kans daarop kreeg het in de 77e minuut. Een Delftse voorzet beroerde een arm van een van de Wippolder spelers, waarop Soufian El Mourabit van elf meter mocht proberen de voorsprong gestalte te geven. Keeper Stijnman had echter het juiste verweer en ranselde met een vuist de misschien iets te gemakkelijk ingeschoten bal uit het doel.

Maar Delft bleef toch actief op zijn jacht naar een overwinning. Paco Coenen schreef bijna geschiedenis met een bal vanaf de middellijn in één keer achter de ver voor zijn doel staande keeper, maar het kunstgras gaf net teveel opwaartse beweging na het stuitmoment, waardoor de bal rakelings over het doel kaatste.

Twee minuten later, het was intussen de 94e minuut, kreeg Cekdar A. de bal aan de rechterkant. Hij speelde zijn man uit en met een schot in de verre hoek zorgde hij alsnog voor drie punten.

In de laatste twee minuten veranderde daarin niets meer en eindigde de wedstrijd met een stand van 2-3.

 

Atoom